Община Дупница представя на 3D как ще изглеждат жк „Бистрица“, жк „Елица“ и Светофарното градче

Обществено обсъждане с жителите на града е насрочено за 15 януари от 17.30 часа в заседателната зала на Община Дупница. Предметът ще бъде избор на идеи за най-добро обемно пространствено решение при изготвянето на работни проекти за изграждане на зони за отдих в ж.к. Бистрица и ж.к. Елица, както и цялостна реконструкция на „Светофарното градче“. Пред всички желаещи, Община Дупница ще презентира визуално на 3D какво и как се предвижда да бъде направено в тези два големи квартала-детски площадки, зелени площи, междублокови пространства, пешеходни алеи и т.н.

Bistrica V21Покани са изпратени до всички домоуправители на блоковете в тези квартали, информират още от пресцентъра. «Надявам се да дойдат повече живеещи в тези квартали, за да се запознаят с намеренията ни, и разбира се да дадат свои такива, които да използваме. Те са най-близко до проблемите и разчитаме на техните идеи и коментари за тези райони. Тези райони обхващат почти половината от населението на града и затова се нуждаем от повече мнения и предложения. Работим ускорено, защото съм поставил за цел на мен и екипа да бъдем сред първите при отварянето на програмите с готови проекти за финансиране», лаконичен бе кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев.

zadupnitsa.com

Bistrica V13-1 ElicaKV202_V1 ElicaKV202_V2

Print Friendly

11 Коментари на Община Дупница представя на 3D как ще изглеждат жк „Бистрица“, жк „Елица“ и Светофарното градче

 1. Уличната мрежа на града е в много лошо състояние – факт, а Вие мислите за градинки ! И кого заблуждавате с нескопосаните ремонти, които се направиха около зъболечението и ГУМ, да не говорим за снегопочистването. Има още бая работа да се свърши преди да се премине към изграждането на градинки и алеи. Би трябвало хората, от които зависят тези неща подробно да преразгледат приоритетите в тази област !!!

 2. Прав си. Това е самата истина. Но който плаща той поръчва музиката, нали така? А Европа дава пари за градинки, алеи за велосипедисти, детски площадки. Все несъвместими с реалността в България. На запад нямат проблеми с асфалтирани улици и не допускат, че в европейска страна може да има проблевм за това. Но при нас е основен проблем, ама европейците не виждат. Бутахме се в Европа и единственото хубаво е че излизаме без проблеми в чужбина. Оттам сентне ни набутаха по магазините боклуците си за ядене и ни го наложиха. И сега се получава същото плащат за това което не е най-важно, верно хубаво е и ще променил облика на града ама проблемите с дупките по улиците си остава и едва ли ще се реши в следващите 20 години

 3. Огромната дупка на ул.Антим 1 до старата автогара стои две години и никой не взима мерки ! Кмете пооправете дупката защото грозите ЛИДЪЛА !

 4. Я се разходете по улиците Отец Паисий, Васил Левски , и Климент Охридски зад ж.к.Яворов….има улици в селата дето са по добри… Особено на Васил Левски дето никога не е имало асфалт и не се знае кое е тротоар,а да не говорим за бунището срещу номер 35 и номер 37……!!!

 5. без значение // 14.01.2015 в 1:17 // Отговор

  порнография пълна с ремонтите по центъра, паркинги – никакви ….само стеснени улици- пак ще го кажа- ПОРНОГРАФИЯ ! ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОЧИСТВАНЕТО НА ГРАДА – ЗА УВОЛНЕНИЕ Е ,КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА !

 6. то целия град вече се разпада пак вие за дупките.

 7. Радостно е, че въпреки всичко се прави нещо ново за града. Поздравления. А за качеството, толкова си можем като работници.

 8. В никой град не е възможно да си паркираш задника точно там, където си тръгнал да пиеш кафе или да си купиш памперси.

 9. Абе защо не ви запиши кмета ваште дупки с които плюете само

 10. Любопитен // 14.01.2015 в 19:14 // Отговор

  Преди или след газификацията ще стане това? :):):)

 11. усвояване на средства в кратки срокове

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien