Община Дупница подменя с 3,5 млн. лева водопроводите в селата Бистрица и Самораново

Община Дупница обяви обществени поръчки за избор на изпълнители за подмяна водопреносната мрежа в две от най-големите села-Бистрица и Самораново. Общата стойност на двете е 3,5 млн лева без ДДС. За подготвените ремонти, кметът на общината инж.Методи Чимев анонсира преди Нова година.
За Бистрица прогнозната стойност е 1 842 500 лева без ДДС. Селото е с 14,39 км мрежа като прогнозния обхват за цялостна подмяна е 4,66 км. Амортизираната водопреносна мрежа е с най-големи загуби в цялата община, като за 2017 година те са в размер на 78,2%. 2,02 са средно авариите на километър годишно, показва още справката за отминалите години.
Кандидатите да спечелят поръчката могат да подават документите си до 17,30 часа на 11-и февруари, а ден по-късно от 11 часа в Кръглата зала ще бъдат отворени офертите на участниците.
За село Самораново, прогнозната стойност е 1 641 000 лева без ДДС, а документите на подалите оферти за участие ще се отворят на 13 февруари тази година отново в открито заседание. 14,64 км е мрежата в селото, която регистрира 71% загуби и средно 4,95 аварии на километър годишно. Прогнозния обхват на подмяната включва 4,05 километра. Двете поръчки са с условие "при осигурено финансиране", като идеята е документалната част и избор да се проведе именно в неактивния сезон за ремонтни дейности.
В момента се подготвя и документацията за същата дейност в село Яхиново.
Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница подменя с 3,5 млн. лева водопроводите в селата Бистрица и Самораново

  1. А село Крайници в коя община е?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien