Община Дупница планира да наеме 120 човека в новото БКС

Вече работим конкретно по реализирането на идеята за възстановяване на БКС на територията на община Дупница, обяви зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова. През миналата седмица, тя бе част от 25-членната делегация от България, която посети най-голямото изложение в Мюнхен за за екология, опазване на околна среда, управление на водни ресурси.

„Изключително полезно бе това посещение с много интересни дискусии по темата главно за управление на отпадъци. Обменихме опит с други общини, които имат свои БКС-та. Имахме възможност да видим най-новите технологии. Изготвили сме предварителна план сметка за следващата година. Идеята ни е да разширим kitanovaпредприятието по „Озеленяване“, като му разширим дейността със сметосъбиране и сметоизвозване, почистване на улици, както и да прехвърлим служители от строителния отдел, извършващи в момента по-дребни строително-ремонтни дейности. Опцията е, това предприятие да поеме и снегопочистването. В крайна сметка, едно такова предприятие с небоходимите условия и техника ще бъде изключително мобилно, ще можем да реагираме денонощно, да има постоянен контрол, ще се разкрият над 70 напълно нови работни места, тъй като по предварителен разчет ще бъдат наети около 120 човека в предприятието. В момента подготвяме Правилник за дейността на БКС, който след като бъде завършен, ще бъде внесен за обсъждане в Общински съвет. Освен това, трябва да се коментира темата и със сегашното депо, чийто договор за поддръжка изтича през есента. Темата очаквам да бъде дебатирана в ОбС, защото до края на годината трябва да имаме резултат. Още повече, че трябва време за процедури по издаване на разрешителни от РИОСВ за дейността на предприятието, процедури по закупуване на техника, за която ще е необходим сериозен финансов ресурс, но пък резултатите са големи. Очаквам през следващата година да стартираме с отделните дейности и поетапно да внедрим всички дейности там“, коментира Китанова.

Print Friendly

1 Коментар на Община Дупница планира да наеме 120 човека в новото БКС

  1. коркова тапа // 13.06.2016 в 18:27 // Отговор

    Ами вземете си терена на бившото „БКС“ от ликвидатора Инкьов и бай Панчо,не знам за колко го харизаха,но може и да Ви го върнат по приятелска линия-нали сте демократи,ако не приложете малко комунизъм и го национализирайте!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien