Община Дупница осигури безплатен топъл обяд за още 2 години на 120 дупничани

Община Дупница успя да осигури нов 2-годишен договор с Агенцията за социално подпомагане за продължаване на социалната услуга "Топъл обяд" като част от социалната си политика. До сега, право на храна всеки ден получаваха 100 жители на града – социално слаби, лица със минимални пенсии и такива, които са без доходи.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

С писмо до АСП, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев поиска увеличение на броя на жителите, които да получават безплатен обяд и получи положителен отговор, като вече се хранят 120 дупничани. Всеки обед, те получават топла храна в обществената трапезария на ул. "Солун" 4, която бе изградена по друг социален проект на Общината. "Наложи се да поискам увеличение, защото много наши съграждани не само, че имат нужда, но и отговарят на условията. В крайна сметка, увеличихме квотата до 120 потребители, като по този начин броят на чакащите ще бъде по-малък. В момента са запълнени всички бройки. За мнозина, това не е кой знае какво, но за десетки хора в пенсионна възраст, които се възползват от топлата храна, това е много сериозна поскрепа", коментира инж.Чимев.
Договорът е за две години и е на обща стойност 245 392,20 лв. Документи се приемат целогодишно в деловодството и след освобождаване на място, веднага се попълва от резервния списък.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien