Община Дупница осигури безплатен обяд на 80 човека, предимно пенсионери

Община Дупница подписа договор с Агенцията за социално подпомагане за безвъзмездна финансова помощ за подпомагане на най – нуждаещите се лица в България чрез осигуряване на безплатен топъл обяд. Стойността е 24 922,80 лева, информират от пресцентъра.

В рамките на 6 месеца ще се осигурява топъл обяд на 80 човека от община Дупница от следните целеви групи: самотно живеещи лица, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, социални и наследствени пенсии, както и лица и семейства на месечно подпомагане, с доход по-нисък от диференцирания минимален доход, които трябва да подадат заявления в деловодството на общинска администрация. Стартирането на услугата е от 3-и август тази година.

"Това е естествено продължение на социалната ни политика, която смело мога да кажа е доста успешна. Като кметски екип, винаги се стараем да се възползваме от подобен род услуги, които да предоставиме на нашите съграждани. Мнозина не могат да оценят такъв вид услуга, но за тези хора, предимно в пенсионна възраст и без възможности, повярвайте, този обяд значи много", коментира зам.кмета по европроектите Красимир Георгиев.

Print Friendly

4 Коментари на Община Дупница осигури безплатен обяд на 80 човека, предимно пенсионери

  1. Който не го е изстрадал, не може да го оцени!

  2. Нямаше ли как да е за поне още 50 души. Колкото повече толкова повече

  3. Ето такива новини да четем. Стига катастрофи и убийства

  4. Наближават избори нормало подиграват се с народа

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien