Община Дупница обяви избор на фирма за зимното поддържане

Община Дупница обяви обществена поръчка за избор на изпълнител на зимното поддържане на пътища и улици за предстоящия зимен сезон. Общата прогнозна стойност е до 228 хиляди лева, като заплащането се извършва само на база извършена дейност. През миналата година сумата бе до 220 000 лева, като завишението от 8 хиляди тази година, идва от включването на републиканските улици в чертите на общината.

Поръчката е обособена в 3 позиции: за градската пътна мрежа с дължина 78,2 км са заложени до 125 000 лева, за извънградските и общински пътища с дължина 85 км.до 95 хиляди лева и за републиканските пътища, които са 8,4 км е до 8 хиляди лева.

Основните дейности които се включват са снегопочистване (патрулно и периодично)- разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания, отстраняване на уплътнени снежни ледени пластове, обезопасяване на пътищата против хлъзгане, разпръскване на минерални материали и химически вещества. 

Отварянето на документите на кандидатите ще стане на 27 септември от 11 часа в кръглата зала на Община Дупница.

Print Friendly

2 Коментари на Община Дупница обяви избор на фирма за зимното поддържане

  1. А за селата в тази община дали е предвиден някакъв разход за тая зима,или остава пак както си е до момента. Защото и ние си плащаме данъците както и жителите на Дупница. Да не сме второ качество хора!!!!!

  2. Б.Димитров // 07.09.2018 в 13:16 // Отговор

    И за селата и за града зимното почистване е само на хартия. Винаги печелят еди и същи фирми и „чистят“ само по протоколи… Всяка зима откакто са сегашните управници се повтаря същото…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien