Община Дупница обори и 3-ата глоба, наложена от НАП

Община Дупница обори и 3-ата глоба, наложена от ТД на НАП в размер на 3 000 лева на кмета на града инж. Методи Чимев, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Санкцията бе заради “фискално устройство без дистанционна връзка с НАП, което използва за отчитане на всички приходи – административни и технически такси, приходи от наем и ксерокс услуги за периода от 01.04.2012г. до 01.04.2013г”.

На първа инстанция пред Дупнишкия районен съд, глобата бе потвърдена, но на втора, последна инстанция състав на Кюстендилски административен съд с Председател Автономка Борисова отмени изцяло решението на Дупнишкия съд, както и цялата наложена санкция. Един от мотивите е, че “…общината като орган на местно самоуправление не е задължена да издава фискални касови бележки с ФУ или касови бележки от ИАСУТД за всички извършвани от нея дейности и доставки в това й качество, за които не е данъчно задължено лице по смисъла на ЗДДС”.

От пресцентъра припомнят, че на Община Дупница бяха наложени 3 глоби от по 3 000 лева за фискални устройства, като в крайна сметка и трите отпаднаха.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на Община Дупница обори и 3-ата глоба, наложена от НАП

  1. Кои адвокати сега се занимават с делата на община Дупница защото почнаха да печелят много често? Някой да знае

  2. Юристите и адвокатите са същите, които бяха от самото начало. Разбра се в един хубав момент, че напразното оплюване на работещите там е безпредметно. Айде със здраве!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien