Община Дупница награди изявени учители в Деня на славянската писменост и култура (СНИМКИ)

DSC01699 Навръх 24-и май Община Дупница награди изявени учители на специална церемония, провела се на сцената пред сградата на кметството.

Пред множество дупничани заместник-кметът Красимир Георгиев награди учителите.

Снежанка Антова получи наградата за предучилищна подготовка.

Госпожа Снежанка Вергилова Антова е родена в с. Баланово. Има 37 години професионален опит, от които 21 години в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, град Дупница. Тя се отличава с висок професионализъм и компетентност, отговоност и инициативност. Използва иновативни методи на обучение и интерактивни игри. Активно се включва в обществения и културния живот на Дупница. Всеотдайна, с голям авторитет и уважение сред ученици, колеги и родители, тя е любимият учител на много поколения.

Наградата за учител в начално образование бе присъдена на Елка Иванова.

DSC01701Госпожа Елка Димитрова Иванова е начален учител в дупнишкото ОУ „Неофит Рилски“ вече 8 години. Има 15-годишен педагогически стаж. В своите уроци тя системно прилага нови и интерактивни медоти на обучение, които мотивират учениците за активна и целенасочена работа, възпитават ги в отговорност и дух на етичност и взаимопомощ. Гордост за Дупница е и извоюваното 2-ро място и сребърен медал от нейната ученичка Ивана Никлева сред 55 четвъртокласници от цялата страна на Националната олимпиада „Знам и мога“ в град Ловеч. От 2007 г. е ръководител и творчески вдъхновите на вокалната група „Звездици“ към училището.

Лора Делибалтова получи наградата за учител в основното образование.

Госпожа Лора Делибалтова е родена в град Кнежа. Вече 19 години рабооти като старши възпитател в ОУ „Христаки Павлович“, град Дупница. Отличен педагог, който успява да запали у своите ученици желание за знания и усъвършенстване. С търпение и доброта постига големи успехи в интегрирането на ромските деца. Десетки награди на общинско и регионално ниво са спечелили нейните малки художници, открили света на касивото и естетичното именно благодарение всеотдайността на г-жа Лора Делибалбова.

Наградата за учител в средното образование бе присъдена на Тира Карадалиева.
DSC01704
 Госпожа Тира Живкова Карадалиева е родена в град Дупница. Има дългогодишен стаж в различни училища от региона. В професионална гимназия „Акад. Сергей Павлович Корольов“ работи от 1993 г. През всички години изпълнява задълженията си с професионализъм и отговорност. Тя е извела като класен ръководител няколко випуска. Десетки инженери, икономисти, програмисти са нейни възпитаници. Истински пример, институция в областта на преподаването, добър колега и приятел.

Програмата продължи с изпълнение на мажоретен състав при ОУ „Евлоги Георгиев“, а след това и Ина Младенова изпълни песента „Необясними неща“.

Малко по-късно танц изпълни общински мажоретен състав с ръководител Лазарина Илиева, а вокална група „Звездици“ също се представи пред публиката.

DSC01706Вокална група „Сладурите“ с ръководител Магдалена Лобутова завърши церемонията по награждаване Учител на годината 2014.

Димитър ИКОНОМОВ

DSC01697

DSC01695

DSC01709

DSC01714

DSC01715

DSC01713
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien