Община Дупница дава безплатен обяд на социално слаби по проект

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Община Дупница бе одобрена от Фонд „Социална закрила” за доставчик на социалната услуга „Обществена трапезария”, информират от пресцентъра. Дейностите ще продължат да се реализират на територията на града и през периода от 1 октомври  2014 год. до 31 декември 2014 год. Одобрените по проекта ще получават топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб. До няколко дни ще стане ясно каква ще бъде бройката отпусната за Дупница, като през миналата година тя бе 99 човека.

Право да кандидатстват имат лица и семейства, получаващи месечно подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии /пенсии за осигурителен стаж и възраст; пенсии за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова дейност/, както и скитащи и бездомни деца и лица.

Подборът на лицата ще се извърши  от специално назначена за целта комисия, в която ще бъде включен и представител  на Дирекция „Социално подпомагане”-Дупница. Услугата ще се предоставя, както и досега от „Домашен социален патронаж”.

Дейностите ще се финансират от фонд „Социална закрила” към Министерството на труда и социалната политика.

Крайният срок за подаване на документите в Община Дупница е 25 септември.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien