ОбС-Дупница решава за нов Управител на Общинската болница, д-р Таушански бил нелегитимен

Поредният скандал е на път да избухне около избора на Управител на общинската болница в Дупница. Причината е, че на предстоящата сесия на местния парламент ще бъде разгледан изборът му. Здравната комисия към ОбС е разгледала жалбата на другия участник в конкурса Даниела Ильова и ще предложи на 33-мата избранници да уважи жалбата и предприеме процедура по нов, трети избор на Управител. Причината, поради която за 3-и път ще се стигне до избор е липсата на магистър по медицина в изборната комисия. Според комисията, д-р Първан Дангов не е отговарял на това условие и това на практика превръщало изборът на д-р Таушански в нелегитимен.

Предложението на Здравната комисия е да бъде проведен конкурс през месец май.

Припомняме, че в продължение на 7 месеца д-р Таушански нямаше сключен договор за управление. На 10 октомври миналата година, до кмета на Общината инж.Чимев бе внесено писмко от зам.председателя на ОбС-Дупница Силвия Овчарченска, която информира кмета, че има внесена жалба и Общински съвет ще я разгледа и ще се произнесе. Преди 2 седмици, Чимев поиска отговор от Председателя на ОбС-Дупница Костадин Костадинов защо тази жалба все още не е разглеждана. В крайна сметка сагата ще продължи в петък.

Print Friendly

2 Коментари на ОбС-Дупница решава за нов Управител на Общинската болница, д-р Таушански бил нелегитимен

  1. И в основата пак частниците Коце Балоно, Лефтеро и Попниколов. Боклуци

  2. Частници , държавници все е тая като става дума за пари . Всъщност от частната си собственост никой не краде . Практиката показва,че се краде най- добре от държавното , затова е и борбата за това място . Нали , уважаеми кандидати ?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien