ОбС-Дупница казва утре: „Да“ или „Не“ на присъединяването на Големо село към общината

На своята редовна сесия утре, общинските съветници в Дупница ще трябва да разгледат докладната за искането на жителите от село Големо село за присъединяване към общината. Големо село е в пределите на община Бобов дол, но местните жители са крайно недоволни от тамошната управа. В Големо село вече бе избран golemo-seloИнициативен комитет, който събра необходомите 190 гласа за искане провеждане на референдум в селото, който да реши дали да се отделят от миньорската община и да преминат към община Дупница. Да се случи това, обаче трябва да има съгласие и от Общински съвет-Дупница. Ако местните парламентаристи отхвърлят искането на жителите, то тогава референдум въобще няма и да се провежда, но ако кажат Да, тогава минипарламента в Бобов дол трябва на своя сесия да гласува дата за референдум и за провеждането му.

Хората от Големо село недоволстват от липсата на каквито и да било инвестиции от Община Бобов дол в селото, от високите данъци, отдалечеността от административния център и т.н. Местните са крайно недоволни от отношението на общинската администрация и ръководство в Бобов дол към тяхното село, което реално пък покрива бюджета на цялата община. Както е известно, на територията на Големо село е ТЕЦ "Бобов дол", който е най-големият данъкоплатец в общината.

Като мотиви за исканото присъединяване е това, че в община Дупница се отделят пари за малките населени места за ремонтни дейности, данъците и таксите са най-ниските в цялата страна, по-доброто и бързо административно обслужване, здравно обслужване, близостта до Дупница…

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien