ОбС-Дупница гласува 500 000 лева за заем от ФЛАГ, съветник от БСП отказа да гласува

С гласовете на 19 съветници, този път мина докладната за поемане на 500 000 лева дълг от фонд ФЛАГ. Сумата представлява 10 процента от финансирането на проекта "Зелена и достъпна градска среда", който се реализира в момента в града. В остри спорове влязоха Костадин Костадинов от ОДБ и кмтът Методи Чимев по отношение финансиране и разплащане. Костадинов поиска от градоначалника да оттегли казаното в декларацията по адрес на местния общински съвет, която бе разпространена, след като на първото гледане на докладната преди 2 седмици тя не мина. Чавдар Милушов от БСП изрази опасение, че Общински съвет няма как да поема такъв дълг, тъй като са минали срока от 37 месеца, но юристите обясниха, че в този случай няма нарушение и е сред изключенията, що се касае до краткосрочен дълг.

Опасения отново за качеството на проекта изрази инж.Владимир Владимиров, който призова хората да подават писменно всички забележки, които имат по изпълнението. "Съгласна съм, че трябва да се подават сигнали и да се разглеждат. Всеки ден имаме такива забележки от жители на кварталите и основателните се отстраняват веднага", обясни ръководителя на проекта Славка Петровска. Тя представи разходите направени до момента по проекта и предостави договорът с изпълнителя на съветниците.

Освен групата от ГЕРБ, със За гласуваха и съветниците от Лидер и ОДБ.

Групата на БСП отново гласува "Въздържали се" с изключение на един от групата им съветници Георги Пехливански. Той бе в заседателната зала, но обяви, че не иска да участва в гласуването и това да бъде отбелязано в протокола. Пехливански демонстративно отказа да гласува и на предната сесия, когато се разглеждаше тази докладна.

Този път на сесията бяха всички 11 съветници от ГЕРБ, които подкрепиха предложението на Чимев за парите. На предишната сесия отсъстваха 4-ма от тях и именно техните гласове се оказаха препъникамъка за вземане на решението.

Print Friendly

7 Коментари на ОбС-Дупница гласува 500 000 лева за заем от ФЛАГ, съветник от БСП отказа да гласува

 1. Еми така де! това е за благото на Дупница все пак!

 2. И какво излезе.Бсп са категорично против реализирането на тези ремонти в Дупница.Само Пехливански пак показа позиция донякъде-да не се противопостави на партийната заповед СРЕЩУ ремонтите,а в същото време е наясно,че това е за града.Но и това не е мъжка постъпка,защото или си за или не.Жалко за това,че се мисли за партията,а не за града

 3. От това което чета и което съм чел искали са договора с фирмата за ремонти. Дали са им го, Дали са им и платените пари досега. Какъв тогава е проблема на другарите? Или Кака Мая е издала заповед да се блокира всичко в града?????

 4. Поглед от страни // 08.06.2015 в 17:27 // Отговор

  Сладури, да ви се ненагледа на глупостите човек 🙂 Добре че идват избори, че за смях станахме с тия местни депутати.

 5. Милошев, гнидо, малко те би Златистия тебе, боклук миризлив…

 6. Най е интересен дрогара Пехливански. Абе, мухльо, като имаш мнение и като виждаш, че ще мине и без теб, поне си дръж на авторитета и гласувай… Жени у панталони сте всички червеногъзляци.

 7. Браво,Браво!

  Още парички,ха сега ми кажете,струва ли толкова пари направеното досега?Не!Но, това е идеалният начин да се пълнят черни каси,за това е големият зор да направят гласуването задължително да узаконяваме статуквото.Иначе няма никакво значение кой кмет,днес от ГЕРБ-парите отиват натам,утре от БСП.А ние седим и лапаме мухи докато се краде.А иначе е прекрасно ЕС -дават ти пари ти си измисляш градинки,утре ги правиш велоалей,след това екопътекии какво ли още не само и само да има какво да се показва,пък като не ни стигне място можем да направи тротоар и до седемте рилски езера,ето ти идея, може да я показваме и от птичи поглед като Великата китайска стена.Дерзайте снетло бъдеще ни чака!Много сме благодарни и на местните политици за тяхнат загриженост загриженост за ….. собственият си джоб.А казах ли Ви какви парици се взех и реконструкцията на спортната за ла ,но това следващия път.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien