Обръщение на Ивайло Константинов до всички граждани

Уважаеми граждани,

На финала сме на най-кресливата предизборна кампания от началото на прехода. Нашите политически опоненти за пореден път избраха единствената възможна за тях пиар стратегия, а именно: истерично да крещят изфабрикувани компромати и да сипят откровени лъжи по адрес на ГЕРБ. Целта им: да ни предизвикат да обясняваме имаме ли сестра, което да приглуши постиженията ни и да ограничи възможността да разясняваме на хората подредената си и икономически издържана програма за следващото управление.

Правилна за тях стратегия, защото в другия случай, ако водеха една цивилизована кампания, трябваше да разказват за техните „постижения“, които не са малко. Пет техни правителства – пет национални катастрофи. Заплати от по три долара и пенсии по два, капитулирала банкова система, спрени европейски фондове, провалени енергийни шлемове, неразплатени дългове и бюджетен дефицит за десетки милиарди и т.н., и т.н…. Трябваше също да обясняват и програмата си. Например, откъде ще намерят допълнителни 12 милиарда, за да изпълнят т.н. социална програма за „светлите бъднини” на най-уязвимите социални групи в обществото.

Що касае пиара, ок, разбирам ги – нямат друга възможност и използват единствената. Циничното обаче е друго – системното подценяване на интелекта на българските граждани. Поздравявам тези наши опоненти, които определиха госпожа Корнелия Нинова за „лицето на промяната”, браво, гениален ход! Посланието на тези „червени шамани” към хората е: понеже Вие сте бедни и интелектуално изостанали, от политика нищо не разбирате, а освен това имате и амнезия, но ако все пак помните нещо негативно за нашите управления, то това е плод на въображението ви и на злите езици. Не се опитвайте да мислите, но ако все пак някой прави такива опити, му казваме: вие сте длъжни да вярвате, че г-жа Нинова, която е част от всички наши управления, мина през „чистилището” и днес вече е пречистена и ще бъде вашият пълководец към „светлото бъдеще”. А ние, другите около нея, сме в процес на пречистване, който ще приключи веднага след изборите. Ние обещаваме, а вие сами ще се убедите колко пречистени ще управляваме!!!

Браво, господа социалисти, така се прави. Щом минава толкова пъти, защо пък да не мине и сега?! Но ако мине, виновни за това няма да бъдат други, а тези които са ви повярвали за ен-ти пореден път.

Евентуалната, поредна национална катастрофа вероятно ще бъде фатална за България, защото след всяка такава все повече знаещи и можещи хора се отправят към Терминал 2. А на следващите избори, господата социалисти ще сложат за слоган на кампанията си: „Ще направим от България Швейцария”. Ще се обявят за реформатори, а за пълководец ще си сложат Жан Виденов, който също трябва да е променен, поне толкова, колкото Госпожа Нинова. А тези, които сме останали в България, ще бъдем на такова интелектуално ниво, че отново ще им повярваме.

Не, аз категорично отказвам да приема факта, че мнозинството от моите сънародници са толкова  интелектуално изостанали, нито пък толкова склерозирали, че да позволят нова национална катастрофа.

Днес е моментът, в който на база ръста, който постигнахме в икономиката, на база финансово стабилната ни държава, на база доверието към Борисов и ГЕРБ от страна на евроатлантическите ни партньори, да начертаем нови хоризонти, които безвъзвратно да обърнат тренда. А именно: да инвестираме в образование, което да гарантира успешна  и достойна реализация на младежите, паралелно с това да работим целенасочено за повишаване производителността на труда, което пък е гаранция за повишение на доходите. Да реформираме социалната ни система в посока по-справедливо разпределение на средствата от социалните фондове. Да намалим административната тежест за гражданите и бизнеса. Да продължим с изграждането и обновяването на инфраструктурата в страната. Да продължим с хармонизирането на градска среда в населените места. Не на последно място – да продължим с реформите в съдебната система и МВР, за да върнем усещането за справедливост и за Държава в хората.

Нашите опоненти знаят, че това, което казах в горния абзац, ще се случи, ако спечелим тези избори. Те също знаят, че след като се случи, тези на които ще трябва да презентират „промените  си”, ще бъдат много малко. Те не искат това да се случи! А ти читателю, искаш ли?

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien