Нови три арестувани коня в Дупница, единия заради „пражени яйца“

Отново свободно пуснати коне бяха "арестувани" и прибрани в животинския обект, който Общината изгради преди няколко месеца. Един от конете е хванат снощи на детска площадка в района на жк.Бистрица, а други два са установени рано сутринта по улиците в района на "Бърза помощ" и жк."Дупница", информират от photo_2019-01-31_13-31-25пресцентъра на администрацията. Ловецът ги е забелязал при обиколката си на града и са настанени в обекта, където са положени необходимите грижи за тях. На собствениците, кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев ще състави наказателни актове до 400 лева, а при повторно подобно нарушение до 800 лева, като отделно се заплаща таксата в размер на 20 лева на хванато животно и 25 лева на брой за престой до 24 часа. При всяко залавяне на животно, ветеринарен лекар прави преглед и установява собственикът.

Един от собствениците, който е дошъл да си прибере кончето Мартин, дал обяснение, че "влезнал да си изпражи яйцата и Мартин се откинал и избегал". Със сигурност, това ще се окажат най-скъпите пържени яйца в историята на готварството.

Непотърсените до 14 дни животни, впоследствие стават собственост на Община Дупница и ще се продават.

Сигнали за свободно движещи се коне, без надзор по улици или жилищни квартали, жителите могат да подават на тел: 0879 523 474
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien