Нови правила за шофьорските курсове, заради войната по пътищата

Заради войната на пътя инструкторите поискаха законодателни промени и предложиха да има нови листовки и полигон, съобщава btv. Повече контрол на пътя, искат от асоциацията на автомобилните инструктори. С резерви обаче те приемат идеята, новите шофьори да получават книжка на 16 години и до 18 да карат с придружител, както и да управляват коли с малка мощност. Мерки против купуването на шофьорски книжки, също са залегнали в предложенията.Инструкторите искат нов закон, както и ограничени на скоростта по магистралите от 140 на 110 км/ч.

Print Friendly

5 Коментари на Нови правила за шофьорските курсове, заради войната по пътищата

 1. Анонимен // 14.05.2015 в 1:35 // Отговор

  Много добра идея е да се взима книжка на 16 и до 18 да се шофира с придружител, обаче децата на БОГАТАШИТЕ това и чакат, защото мама и тате имат пари и актовете не са проблем. А що се отнася до колите с малка кубатура на дали някой надут малък пикльо на който баща му има пари ще кара слаба кола….. ТРЯБВАТ ЗАКОНИ , КОИТО ДА СЕ СПАЗВАТ ОТ БЕДНИ И БОГАТИ !!!

  • То и голяма кубатура да има колата не е от значение. Все пак щом ще се въвежда и полигон е много по – добре!

 2. Анонимен // 14.05.2015 в 8:08 // Отговор

  Не е важно да има ограничение в кубатурата защото заради екологичните норми производителите правят малолитражни мотори с голяма мощност. За това е по добре да има ограничения в конските сили .

 3. недомислица // 14.05.2015 в 14:18 // Отговор

  Пак е недомислено. Как на 16 години. Да се запази 18 години с придружител да е до 20. Иначе какво правиме. Карат с родител до 18 и след 2 години „стаж“ са вече ПЕЧЕНИ шофьори. Обяснението, че така ще бъдат вече опиутни е смехотворно. Човек се определя вече като характер и израства след 20-а годишнина. Статистиката какво сочи: 48% от катастрофите в БГ са от шофьори на възраст до 21 години. Изводите направете вие

  • Бих искал да отбележа, че съм на 15г. Колкото и да не Ви се вярва, ние сме отговорни и интелигентни (повечето не са). Предполагам, че Вие господине/госпожо сте над 18г. защото отричате да се дават книжки на непълнолетни с придружител. За това време в което сме в момента, ние сме достатъчно (узрели) за да управляваме автомобил с придружител. Вярно има и хора които карат с превишена скорост или не спазват правилата. Но всичко зависи от инструктора който трябва да прецени дали е готов да управлява превозното средство или не е! Аз съм карал кола и то доста често с придружител и бих искал да кажа, че е голяма отговорност! Карам внимателно с нормална скорост и спазвам правилата!
   Затова аз съм ЗА 16-годишна възраст го 18 да се кара с придружител!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien