НОВИ 20! Мюсюлманското вероизповедание пак иска да влиза в Дупница

Мюсюлманското вероизповедание започва нова битка за имоти с няколко общини, сред които и Дупница, информират от пресцентъра. Делото е заведено в началото на тази година. Новите претенции са за установяване на правоприемствеността на изповеданието с Дупнишката мюсюлманска вероизповедна община (МВО) след 1940 година.

Инж.Методи Чимев

Инж.Методи Чимев

Както е известно, Мюсюлманското вероизповедание се опита чрез 4-годишно дело да сложи ръка върху Тюрмето в Дупница, но съдът отказа да уважи претенциите им. Тогава делото целеше доказване приемственост и слагане на ръка върху вакъфските имоти, но съдът отряза мераците им. "Тепърва нашите юристи ще се запознават с документите по делото. Нямаме засега информация за какви имоти ще претендират. Разбира се, че ще водим битка, защото личното ми мнение, е че на територията на община Дупница няма какви претенции да имат", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Очаква се Софийски градски съд да обяви датата за стартиране на делото.

Print Friendly

1 Коментар на НОВИ 20! Мюсюлманското вероизповедание пак иска да влиза в Дупница

  1. Като няма Държава, като се заявява ОФИЦИАЛНО от ББ, че Турция е най-големия приятел на България – така ще е. Идете в Пазарджик да видите бъдещето. Бурки и джамии, американски фондации и потурчване.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien