Нова година на площад „Свобода“ в Дупница

 Много дупничани посрещнаха Новата 2014-а година на площад „Свобода“.

 Новогодишната програма започна с музикални изпълнения на местни състави и индивидуални изпълнители. Присъстващите ги посрещаха с радост и ги изпращаха с аплодисменти.

 Към 23,30 часа на центъра започнаха да се събират все повече и повече хора, които бяха решили точно в 00,00 часа да се поздравят тук, на площада, с настъпването на Новата 2014-а година. 

 Гост на Новогодишната програма бе певецът Володя Стоянов. Неговите песни, популярни и обичани, повишаваха все повече градуса на празничното настроение. Хората пееха заедно с него и с трепет очакваха тържествения миг.

 А Дупница не спеше. Отвсякъде се чуваше човешка глъчка и въздухът се раздираше от гърма на пиратки, с които някои изпращаха старата година и се готвеха по същия начин да ознаменуват настъпването на Новата.

 За да поздравят първи своите съграждани, тук специално бяха дошли заместник-кметът по хуманитарните дейности на Община Дупница Крум Милев, Таня Камбурова – главен експерт „Култура“ в Общината и други представители на кметството. Те се веселяха заедно със своите съграждани и споделиха с тях радостта от празника.  

 Пет минути преди полунощ на площада прозвуча традиционната реч на президента на Република България Росен Плевнелиев.

 Веднага след това, Володя Стоянов отброи десетте секунди до настъпването на Новата година и започна красива празнична заря. Тя бе съпроводена с нов, още по-голям тътен от фойерверки и други пиротехнически изделия, с които някои дупничани изразяваха радостта си, че са посрещнали 2014-а година.

 Присъстващите се целуваха и прегръщаха, честитяха си настъпването на Новата година и си пожелаваха здраве и благополучие, мир и любов.

 Програмата продължи с изпълненията на Володя Стоянов и с кръшни хора на площад „Свобода“.

 Димитър ИКОНОМОВDSC04682

1

2
3
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien