Недоволни жители, амнезии и популизъм на сесията за депото в Дупнишко

"Уникален общински съвет, уникални общински съветници". Така биха реагирали водещите на най-гледаното в България телевизионно шоу. И има за какво, след днешната сесия на Общински съвет-Дупница.

Десетки жители на селата Джерман и Пиперево се бяха стекли на сесията, за да изкажат своята позиция и несъгласие с депо в тяхното землище. От страна на жителите на Пиперево имаше три изказвания, едното от които на кметицата Утеха Маноилова и две на хора от Инициативния комитет на Джерман – Кирил Бурановски и Борислав Тасков. В залата присъстваха и деца от Пиперево, които също издигаха плакати.

Гвоздеят бе, именно, докладната внесена от Председателя на ОбС Ивайло Константинов за гласуване теренът в село Пиперево да бъде определен за евентуално бъдещо депо. До този вариант се стигна, след като на Председателски съвет, само седмица по-рано, председателите на всички партии в ОбС избраха площадката в землището на Пиперево. Тогава то премина чрез тайно гласуване, на два етапа, като само от ГЕРБ бяха обявили, че застават зад сегашния вариант Джерман. Той, обаче не попадна сред 2-та за второто, тайно гласуване, което отреди Пиперево.

Страстите бяха изключително разгорещени, а от микрофоните съветници се надпреварваха да обясняват колко са загрижени за жителите, но и че депо трябва да има. Любопитното е, че дори лидерите на тези партии, които бяха предложили ,официално, още преди Председателския съвет, варианта с. Пиперево на сесията бяха получили амнезия  и се отрекоха от думите си, може би и притеснени от присъствието на толкова жители от малкото селце.

"Аз не знам какво да кажа. Първоначално бях обвиняван, че няма диалогичност, след това създадохме този председателски съвет, където се казва всичко, решаваме всички проблеми, а сега 3-ма от гласувалите за Пиперево се отричат от думите си. Не знам какво да правиме", възкликна от микрофона Константинов. Именно на база председателското решение, точно той бе вносител на докладната с варианта Пиперево.

Пламен Соколов, Лорета Николова и Станислав Павлов, както и Костадин Костадинов и Славчо Павлов влязоха в словестни престрелки в обвинения за популизъм и кой как и какво мислел. Костадинов накрая обяви, че тяхната група няма да участва в гласуването, след като на председателски съвет се решава едно, а сега се отмятат от думите си.

Йордан Йорданов от ГЕРБ предложи да бъде заменен варианта с. Пиперево с Джерман, зад което предложение стоял и на срещата на председателите. Поради липсата на друго предложение бе подложено на гласуване само неговото. Със 17 гласа, ОбС-Дупница даде съгласие за изграждането на депо в землището на Джерман. Борислав Тасков пък заплаши, че по коледните празници ще блокират магистралата в знак на несъгласие с това решение.

Дали все пак депо в дупнишка община ще има, остава да се изчака решението на ВАС, което трябва да излезе до месец.

15570878_10207760632680334_1366640352_n 15591783_10207760677161446_1417118699_n 15592393_10207760629720260_62531154_n

Print Friendly

4 Коментари на Недоволни жители, амнезии и популизъм на сесията за депото в Дупнишко

 1. Кои са се отметнали да ги знаем по изборите като ни лъжат.Те всички са еднакви ама поне кои сега са с амнезия само за 6-7 дена

 2. Е как кои бе.Лорета Николова така се овръте у калчища като виде пиперевци че забрави сама че е предложи Пиперево.И черно на бяло го има у сайтовете от становището и.Другия е оня въртиопашлето и отдавнашен пациент на 4 километър Соколето и полицайчето Слави на комунетата.И тримата днес отрекоха да са подкрепили Пиперево за депо камо ли да си признаят че са го предложили.А оня тупан Компиро ем го беха подготвили какво да говори и пак не си беше научил домашното

 3. КОИ БОКЛУЦИ ГЛАСУВАХА "ЗА" ДЕПОТО // 18.12.2016 в 10:04 // Отговор

  ГЕРБ-

  Йордан Йорданов
  Емил Гущеров
  Дилиана Диканска
  Йордан Никулчин
  Емил Станкев
  Димитър Крекманов
  Асен Пилев
  Ивайло Константинов
  Йордан Димитров
  Виолета Инкьова
  Даниела Симова

  Реформаторски блок

  Славчо Павлов
  Христо Михалчев

  БДЦ

  Павел Коларски
  Георги Райнов

  ЕНП

  Крум Бонев
  Кирил Кирилов

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien