Не само катаджиите ще ловят вече водачите-тарикати в Дупница, дебнат ги и с фотоапарати

Специални мерки за справяне с неправилното паркиране в централна градска част предприемат от полицията и Община Дупница. Особено в последните години, това е сериозен проблем, по който се коментира, но полицията не успява да се справи. Темата за пореден път е била обект на коментари на комисията по безопасност на транспорта. "Остава най-сериозният проблем с паркирането, като представителите на полицията и КАТ поеха ангажимент да засилят още повече контрола, предимно в

Крум Милев

Крум Милев

централната част. Служителите от "Контролно звено" към Община Дупница вече правят заснемания на неправилно паркиралите водачи, предимно в обхвата на централна градска част, където бе направен ремонт и с писмо се изпращат към полицията. Оттам поемат вече работа с налагане на санкции и има вече глобени. За съжаление някои не се впечатляват от глобите и продължават да си паркират", допълни Милев.
Една от точките в дневния ред е свързана с искане на таксиметровите фирми за обособяване на местостоянка в района на входа към поликлиниката. "Ще бъде обособено едно паркомясто, тъй като те постоянно возят болни хора. Най-вероятно ще бъде точно до входът, за да бъде удобно и за самите граждани. Утвърдихме поставянето на информационни табели с точния брой места на различните стоянки, пак по искане на таксиметровите компании и вече започна монтирането им. Ако броят надхвърля допустимия, ще бъдат глобявани. За съжаление имаме не малко сигнали от граждани за това, че шофьорите на таксиметрови автомобили хвърлят боклуци на самата улица в района на стоянките. Факт е, че всеки ден трябва да изпращаме хора от временната заетост, за да почистват. Това няма да продължава и ще се съблюдава от нас и веднага налагат глоби", заключи Милев.

Print Friendly

7 Коментари на Не само катаджиите ще ловят вече водачите-тарикати в Дупница, дебнат ги и с фотоапарати

 1. Разбирачи // 22.06.2016 в 17:46 // Отговор

  А мислено ли е за повече паркоместа за обикновените шофьори? Мислено ли е, че може би паркират неправилно, защото иначе няма къде? Влизали ли ли са в ж.к. „Бистрица“ вечер да се види каква изобретателност трябва да прояват много от живущите за да паркират колата си, тъй като няма достатъчно място?

 2. Разбирачи // 22.06.2016 в 17:46 // Отговор

  Ффффффжгф

 3. На Рампата такситата не ползват стоянката, а паркират при магазина или към прогона на сянка…

 4. Още една препатила // 22.06.2016 в 23:19 // Отговор

  Минават ли проверяващи от Развесена върба към кафе Крос?През деня, около блоковете има безплатни места за паркиране.Поне там да не се качват коли на новите тротоари.

 5. В района на рампата има монтиран знак за такси и може да се паркират 4 коли- но те винаги са повече и паркират където си искат вместо на местостоянката си,често заради тях се правят предпоставки за ПТП защото паркират директно на улицата водеща към „Прогона“! До магазина има празен имот използван често от таксиметровите шофьори за WC

 6. Както и да е.. // 23.06.2016 в 10:19 // Отговор

  Замисляли ли сте се защо така се паркира? Нека се направят паркинги,за да не се получава така. Определеното място за паркинг е около блоковете,където не малко пъти хвърчат стъкла и удрят колите по стъклата или където и да било. И после виновният излиза с това: „Защо паркирате тук?“ или не може да приеме отговорността за небрежеството му. Не сме милионери,за да плащаме счупените ни стъкла заради някои не отговорници.

 7. а пред пицария наполи няма празен тротоар от коли ,хората минават по платното

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien