Национал и играч на „Марек Юнион-Ивкони“ отказа на румънския шампион воден от Мартин Стоев

Либерото на националния отбор и "Марек Юнион-Ивкони" Мартин Божилов отказа трансфер в шампиона на Румъния. Треньор на "Томис" (Констанца) е Мартин Стоев, който искаше да вземе показващият отлични игри с екипа на националите и дупничани Божилов, но той отказал предложението и на този етап остава при 3-кратните шампиони. Преди година, "Марек Юнион-Ивкони" уреди трансфер в "Томис", след като даде Дмитрий Бахов, който напусна Констанца преди месец и подписа с френския гранд "Пари Волей".

Възражда се пък отново идеята македонецът Гьорги Георгиев да облече екипа на националния по волейбол. Разпределителят на Марек Юнион-Ивкони има български паспорт и преди 2 години федерацията започна процедура по уреждане на документите му, но проектът замря, след като на родната централа им се видяха очевидно много исканите 10 000 евро. 22-годишният капитан на дупничани е сочен за един от най-добрите млади играчи в света на този изключително важен и отговорен пост. Той бе желан за национал и от Найден Найденов и от Камило Плачи, но в БФВ така и не направиха необходимото, за да го уредят. С треньора Пламен Константинов идеята се възроди. “Вече разговарях с Гьорги и започваме да работим по въпроса – потвърди вицепрезидентът на централата Любо Ганев пред Труд. – Ще се свържем с македонската федерация, на която трябва да се плати трансферна сума, и ще изпратим запитване до Международната федерация. Той е добър разпределител и ако нещата се уредят, ще засили конкуренцията на поста в националния”.

“Имаше вариант Гьорги да премине в Тренто, разговарях с треньора Радостин Стойчев, но нещата не се уреждат и засега той остава при нас. Въпросът опира до пари. Ако клубът не намери генерален спонсор, покрай звезди като Матей Казийски ще се вземат само местни юноши, но не и други чужденци”, допълни през изданието мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien