Настаняването в социалните жилища в Дупница през август, 120 от тях започват и работа

До края на седмицата, комисия утвърдена от Общински съвет-Дупница започва разглеждането на подалите документи за настаняване в новоизградените жилища на територията на бившите казарми. 220 са семействата и домакинства, които са изявили желанието си да се настанят там. Дупница е една от 4-те общини в България, която спечели този мащабен проект и е с най-голям обем от жилищен фонд – 150 апартаменти, които ще бъдат напълно обзаведени и оборудвани. „Не случайно увеличихме срокът за кандидатстване, за да дадем възможност на повече хора да заявят желание", коментира градоначалникът Методи Чимев. "Комисията ще определи класирането, след като прегледа документите и отсее тези, които отговарят на критериите. По проекта Интегра ще бъде осигурена и субсидирана заетост на 120 от живеещите там, като по този начин освен работа, ще им се даде възможност да си осигуряват и заплащането на наема. Затова и действаме максимално бързо, за да могат тези хора да заработят. След това част от тях ще останат на работа, дали като отделно предприятие или към озеленителната фирма, но това се уточнява в момента. Наемът е 1,50 лв на кв.м при това само за използваема част. Оборудването и обзавеждането на жилищата вече стартира и в края на месец август одобрените ще започнат да се настаняват“, уточни кметът.

Print Friendly

3 Коментари на Настаняването в социалните жилища в Дупница през август, 120 от тях започват и работа

  1. Мога само да ги поздравя тези хора че разбират за какво иде реч.В нашия блок са им наляли глупости че който блок санират после ще им вземат апартманетите и сме до под кривата круша.Благодаря на другарката от Кюстендил от Бсп за това че заради нейните простотии ще го ядем четвртит всички

  2. Почнете да пишете и за Кюстендил.То се е видяло че за нас ако сме областен център не се пише нищо все едно ни няма на картата.Мая Манолова само говори,налице от нея нищо.Калфин е мишок за заплатка и далаверка.От двама депутти у Кюстендил нищо.Кръгла нула.Паунов не прави нищо освен да се среща с този и онзи само да говори като бивешата му креватна дружка Мая и те тва е.Не съм ви обичал никога,но трябва да призная че последните години сте много напред в сравнение с нас.Повечето кюстендилци си го коментираме това.Две приятелски семейства се преместиха в Дупница да живеят,което говори за нашия град.Намериха работа там,а при нас няма.Има само обещания за работни места.Яд ме хваща чак като гледам вечер новимните и през ден или два сте все в националните новини а нас ни няма с месеци.

  3. Абе г-н Кюстендил , какво е това „не съм ви обичал никога“ ,за какво трябва да ни обичаш или мразиш , имаш ли причина?!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien