Направиха рефреш на избора за изпълнител на пречиствателната и канализацията в две села в Дупнишко

Днес в Община Дупница, комисия с председател зам.кмета Олга Китанова отвори ценовите оферти по проект "Реконструкция, модернизация и разширение на градска пречиствателна станция за отпадни води – гр. Дупница и доизграждане на канализационна мрежа". Процедурата се проведе за втори път, тъй като бе жален съставът на комисията по избор и процедурата бе върната от това ниво.

При прогнозна стойност в размер на 22 012 529,91 лева за “Проектиране и Строително-монтажни работи на Пречиствателна станция за отпадни води-Дупница” бяха отворени две ценовите оферти. Обединение “Байовъркс-М” предложиха 20 521 949 лв без ДДС и получиха оценка на техническо предложение – 98,88 точки, а другата ценова оферта бе на “Физиа Италимпианти” АД предложили 17 784 699,63 лв без ДДС и получили оценка на техническо предложение – 64,08 точки.
По другата позиция, с прогнозна стойност 7 123 737,21 лева, включва няколко обекта имаше една допусната до този етап – “ценова оферта”. Това е ДЗЗД “ЕКИП Дупница”, които получиха 54 точки като оценка на техническо предложение и ценова оферта в размер на 6 789 111,42 лв без ДДС. Дейностите, които ще бъдат извършени са: Обследване канализационна мрежа на гр. Дупница и 7 броя реагламентирани заустявания на р. Джерман към канализационната мрежа на гр Дупница; Канализация на кв.76 и кв. 147 (от малко преди Черния мост, всички имоти които са с лице към ул. Кокиче и граничат с река Бистрица) ще бъдат включени в обща канализация в гр. Дупница; Реконструкция и доизграждане на канализационна мрежа и реконструкция на водопроводна мрежа село Бистрица; Kанализация по ул “Рила”, “Черни връх”, “В.Демиревски”, пл. “Христо Ботев” и ул “Дренски рид” в село Самораново. За двете позиции общо документи бяха подали 7 участника.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Комисията продължава работа и след приключването ще обяви резултатите. Любопитното в случая е обаче, дали изобщо този проект ще бъде финансиран. Както е известно, преди повече от 2 месеца от Министерството изпратиха сбъркан документ, с който не само, че бяха объркали Дупница с Казанлък, а и сроковете като мотиви за отказа да дадат пари за реализацията на т.нар. "воден цикъл".

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien