Намалиха мярката за неотклонение на Николай Карастоянов с подписка

 

КОС наложи по- лека мярка за неотклонение- подписка на Николай Карастоянов обвинен в убийството на Николай Радев. С решение на Софийския апелативен съд от 20 март Иван и Владимир бяха пуснати с мярка за неотклонение подписка, а Николай Карастоянов беше под домашен арест.

В мотивите на съда беше посочено, че продължава да съществува обосновано предположение за участие в престъплението на Николай Карастоянов.От друга страна здравословното състояние на обвиняемия- двустранна херния, външни хемороиди с усложнения и протичането на заболяванията му дават основания за намаляване на мярката с по- лека.

Адвокатът на Карастоянови Марин Марковски обвини прокуратурата в бездействие, заради бавенето на 4 месеца на експертизата за причината на смъртта на Николай Радев – Отвертката.Той твърди, че от 12 март до сега не са извършени никакви действия и очаква от 4 месеца да се назначи обща експертиза на всички материални доказателства по делото.

Адвокат Марковски поиска по- лека мярка за Николай Карастоянов, заради влошеното му здравословно състояние и предстоящите операции, при които трудно може да се изчислят сроковете за възстановяване.

В КОС присъства и дъщерята на Николай Карастоянов, заради която е станала разпрата, довела до смъртта на Николай Радев. "Невинен съм, дано се докаже в съда.Въпросът сега за мен е да се лекувам , имам тежки хирургични заболявания, тече следствие ще има и дела", заяви Николай Карастоянов.

"Оставили сме се в ръцете на правосъдието", коментира баща му Владимир Карастоянов.

Източник : DarikNews.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien