Найден Найденов изригна: Камило Плачи разби отборът! Пламен Константинов трябва да остане

Бившият селекционер на националния отбор на България  настоящ на “Марек Юнион-Ивкони” Найден Найденов, който изведе България до 4-ото място на Олимпиадата в Лондон 2012 и бе доскорошен помощник на Камило Плачи, обяви какви са причините за слабото представяне на държавния тим на световното първенство в Полша. Той бе гост на Пресклуб “България” днес.
"Разликата да стоиш на линията и зад линията е един метър, но е много голяма. Статистиката и анализите са едно нещо, но колектив е друго нещо. Отборът се разби – благодарение на старши-треньора (Камило Плачи)! Стига с това чуждопоклонничество! Стана хубаво, че вече стана българин! Съжалявам, ама този човек не направи нищо за българския волейбол. Нямаме нужда от статистици! Имаме нужда от българи!", категоричен бе Найден Найденов.
"Останах помощник на Камило Плачи, защото исках да помогна. Правех го от сърце, защото исках да помогна на волейбола, но ми бяха орязани много от правомощията и нямаше как го да свърша", добави Найден Найденов.

Наката посочи и част от грешките на Пламен Константинов, но все пак заяви, че той трябва да продължи да бъде начело на трикольорите.

Не може да отидеш на световно първенство без двама играчи, които са показали че могат – братята Георги и Валентин Братоеви. Тези хора може да са по-чепати и с по-силен характер, но старши-треньорът трябва да ги вкара в отбора така, че да дадат най-доброто от себе си. Ти се лишаваш от двама играчи, които могат много да помогнат", заяви Найденов
"Немислимо е да заминеш на Световно само с трима центрове. Случи се най-лошото! Виктор Йосифов се контузи. Ники Николов колкото и да е контузен можеше да помогне, но има и други центрове в България, които можеше да помогнат", добави Наката. "В националния отбор нямаше лидер на това Световно, но този лидер трябва да го създаде старши-треньорът. Този отбор имаше лидер – Тодор Алексиев – крив , прав, но беше лидер! Той бе поставен така, че загуби своето лидерско место. Трябва да познаваш състезателите си, за да ги използваш максимално. Имаме лидер, но трябва той да бъде изграден! Цецо Соколов – слаба година, но не му се вдъхна увереност. Той е играч, на който като се покаже, че може да се разчита – играе добре", продължи Найден. "Старши-треньорът трябва да си знае ядрото на отбора. Сега не стана така. Никой в отбора не знае кога и как ще играе. Този отбор може! Той е същият от Олимпийските игри! Андрей Жеков даде достатъчно. Андрей игра силно и помогна колкото можа", категоричен бе наставникът на шампиона Марек Юнион Ивкони. "Продължавам да вярвам, че този отбор може да стане европейски шампион догодина. Важното е как ще се подходи! Аз мисля, че Пламен трябва да продължи да води националния отбор. Той е достатъчно интелигентен и може да си направи правилните изводи от това Световно и да ги използва. Не подценявайте българските треньори! Силвано Пранди направи много, но след този период нещата се промениха", завърши Найден Найденов.

zadupnitsa.com

Източник: спортал

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien