Най-рано след 15 дни пускат едното платно на АМ „Струма“, за другото поне месец-два

Около 2-3 седмици ще са необходими за възстановяване на платното за София в участъка от АМ „Струма“ край Дупница. Това показват предварителните разчети на експертите, извършили оглед на съоръжението засегнато от пожара, съобщи инж. Иван Досев – член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в

инж.Иван Досев

инж.Иван Досев

сутрешните блокове на Нова телевизия и БНР. Той подчерта, че заради пожара продължава да е ограничено преминаването в близо 10-километров участък от АМ „Струма“ – между пътен възел „Дупница“ и „Бобошево“, като в останалата част от автомагистралата движението се извършва без ограничения. В отсечката засегната от пожара трафикът се пренасочва по обходен маршрут от п. в. „Дупница“ по път I-1 (E-79) до п. в. „Бобошево“ на АМ „Струма“ и обратно.

При възстановяването на движението в платното за София ще бъде създадена необходимата организация за улеснение на трафика. В дните с интензивно движение – петък и събота, в участъка от АМ „Струма“ ще преминава трафикът за Кулата, а пътуващите за София ще ползват първокласния път Е-79. В неделя и понеделник в отсечката от автомагистралата ще преминава трафикът в посока София, а всички пътуващи за Кулата ще се насочват към Е-79.

"За цялостното възстановяване на движението и в платното за Кулата ще е необходимо повече време, тъй като колоните, ригелите, гредите и отводнителите в тази част karta-от моста са засегнати много по-сериозно от пожара. Необходимо е да се изготви проект за ремонтно-възстановителните работи, но целта ни е да възстановим движението във възможно най-кратък срок, за да не се затрудняват шофьорите", заяви инж. Досев. Той посочи, че ремонтните дейности ще бъдат извършени със средства на АПИ, но след като е ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви регресивен иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.

Print Friendly

1 Коментар на Най-рано след 15 дни пускат едното платно на АМ „Струма“, за другото поне месец-два

  1. ,,…след като е ясна количествено-стойностната сметка ще се предяви регресивен иск към собственика на предприятието, направил нерегламентираното сметище и предизвикало пожара.“
    Точно така. ,,Феникс ресурс“ трябва да плати всичко.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien