Най-после приеха община Дупница във ВИК-асоциацията. Методи Чимев: Ако Сапарева баня не влезе проблема остава за всички

Община Дупница бе присъединена към ВиК- асоциацията. Това стана на днешното заседание в областна администрация- Кюстендил.. След проведеното гласуване 100 % от членуващите общини подкрепиха това решение. Кметът на Бобошево Крум Маринов попита, кога ще се присъдини към асоциацията и последната община от областта Сапарева баня. „Без нея не може да кандидатстваме като обособена асоциация по европейските програми, включително и за държавна субсидия. Това е важен момент и за малките и за големите общини", заяви Маринов, цитиран от Дарик радио. Областният управител Виктор Янев заяви, че в момента се водят преговори с общинското ръководство на Сапарева баня за присъединяването й към ВиК- асоциацията. „Много важно е те да се присъединят към асоциацията час по- скоро, защото почти сме изпуснали времето за разработване на мастър- плановете. Надявам се, че общинските съветници в Сапарева баня ще чуят нашите доводи и ще вземат разумното решение. Ако не се присъединят държавата ще им наложи санкции върху действащият оператор и общината по отношение на пренос на водата , по отношение на липсата на пречиствателни станции, по отношение на не доброто предоставяне на качеството на услугите", каза областният управител Виктор Янев. „Благодаря на колегите, че този път имахме кворум и община Дупница бе присъединена. Нищо няма да се случи ако последният евентуален член Сапарева баня не се присъедини. Всички се надяваме, че колегите от община Сапарева баня ще вземат правилното решение. Ако те не влязат проблема остава за всички", обясни кметът на Дупница инж.Методи Чимев.

Print Friendly

3 Коментари на Най-после приеха община Дупница във ВИК-асоциацията. Методи Чимев: Ако Сапарева баня не влезе проблема остава за всички

  1. Идиоти

  2. Как да се обясни на населението от Сапарева баня че,като станат „асицоалисти“ водата ще им се таксува по около 2лв.за кубик !Като се подмениха в Кюстендил ЧАСТ от тръбите по „ИСПА“ програма цената на водата не се намали а се увеличи.

  3. От 1.1.2017 цената на водата няма да се определя от Общинския съвет в Сапарева баня, а от КЕВР София за цяла България. Новата цена ще е над 2 лева и смисъла да се отлага решението за присъединяване към Асоциацията е нулев. Отделно ВиК Паничище ги чакат яки глоби… и доста санкции!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien