НАЙ-НАКРАЯ! Започва изграждането на обещаваните от години детски площадки в кв „Южен“ и при „блока на ХФК“

До 10-ина дни се очаква да започнат строително-монтажни дейности по изграждането на две напълно нови детски площадки в Дупница, информираха от пресцентъра на Общината. Едната е на ул. "Отовица" (в района на блока на ХФК) и е на обща стойност-31 318лв. без ДДС. Тази площадка, с прилежащо озеленяване и кът за отдих трябваше да бъде готова преди 5 години, но тогава така и не се случи, макар да бе само започната. В този квартал липсва кът за децата, но проблемът е вече на път да се разреши. На проведената процедура по избор на изпълнител не се яви кандидат да я реализира, което забави изграждането й, но в крайна сметка по договаряне се стигна до "Пътно поддържане Кюстендил" ООД, които трябва да в срок от 60 работни дни да я направят. 
Другата нова площадка ще бъде в кв. "Южен" на стойност -25 972лв. без ДДС. Поради липсата на кандидати, отново се стигна до покана и в крайна сметка реализацията ще бъде от "Класико проект" ЕООД. Срокът за изпълнение е също 60 дни от датата на сключване на договора. И на двете места се "строят" площадки вече 12 години, но само на думи, а сега реализацията е на път да стане факт.
"Имал съм не един и два разговори от жители в тези квартали за изграждането на детски площадки. Радостното е, че след като стабилизирахме финансово Общината, можем да заделяме вече средства за облагородяване и подобрения, както и изграждане на такива кътове. Знаете, че стартирахме в няколко села изграждането на детски площадки, напълно оборудвани и съгласно всички изисквания за безопасност, така че до 2 месеца се решава проблемът и в тези два квартала. В "Южен" има още какво да се поработи по инфраструктурата, но трябва време. Детската площадка на "Отовица" стана пословична, но не искам да се връщам на това, важното е, че ще бъде изградена и ще има децата къде да играят", коментира кмретът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Изключително модерни и красиви станаха детските кътове в Развесена върба и жк Дупница като вероятно в подобен вид ще бъдат и тези в двата квартала.

Print Friendly

10 Коментари на НАЙ-НАКРАЯ! Започва изграждането на обещаваните от години детски площадки в кв „Южен“ и при „блока на ХФК“

 1. Браво,много добре,че се правят такива площадки,но защо не се направи нещо и в ж.к.Бистрица?

 2. Тия дъсчета златни ли са – 31 000???!!!!

  • Ти детската площадка от 20 дъсчета ли я смяташ.Смешник.Иди да видиш у жк Дупница или Развесената какво представляват.

 3. 31 000???? Тия дъсчета (няма и кубик)златни ли са? Каквато и да е настилката, с персийски килими да е… ама пък 31 000??

  • Като почнат да правят ще видиш за какво дтава въпрос.Ако беше така щяхадда се боряъ фирмите ама не.Само съоръженията и настилката струват по 7-8 хилки.

 4. В жкато нали показваха какво ще се прави. Като на Развесена върба. И колкото и да се опитват да изкарат Чимев некадърен от това което е направил се вижда

 5. а път до Южен кога ще има

 6. Валерия Младенова // 14.08.2015 в 23:54 // Отговор

  Ще се радвам наистина да бъде изградена площадката при нас на Отовица. Преди години правихме подписка до Дангов обеща и нищо.После писахме на Янев-обеща,разчистиха мястото и го зарязаха.Вече 6 години е така.Дано се направи сега и Чимев удържи на думата си.Обеща през есента че ще бъде заложена за тази година,така че дано се направи най накрая.Има толкова много деца,които няма къде да отидат,защото в района няма нито една площадка.

 7. 1 дупничанка // 15.08.2015 в 0:04 // Отговор

  Добре е да се помисли преди да се направят тези площадки.На Развесена върба момченцата ритат топката си между блока и площадката.Лети в прозорците и малките на площадката.Можеше да се направи по-малка площадка и едно игрище оградено с мрежа,щом трябваше да се циментира и асфалтира тревната площ.Явно не се правят тези планове за удобсрво на децата,а да се „усвоят“ парите.

 8. Утре някой ще поиска спортна зала в квартала за децата,за да играят зимно време и като няма построена,пак някой ще е виновен.Четете,интересувайте се.Рвропа спуска правилата,тя казва как трябва да е и какво да има.Защото Европа дава парите.Като теглите заем от банка,вие ли определяте условията или банката?Европа иска

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien