НАЙ-НАКРАЯ! 79 млн. лева за жк „Бистрица“ и още 5 големи квартала в Дупница

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Община Дупница започна изготвянето на проекти за 79.2 млн. лева за следващия програмен период, информират от пресцентъра. Идеята е в максимално кратки срокове те да бъдат готови, за да бъдат входирани за финансиране с отварянето на финансовите потоци, с цел по-бързата им реализация.
"Знаете, че от вчера стартираха реалните ремонтни дейности по "Зелена градска среда", която обхваща една трета от инфраструктурата на Дупница. Изискал съм в максимално кратки възможни срокове да се подготвят проектите, за да бъдем сред първите в България, които имат готовност да ги реализираме. Основата и най-важна задача ще бъде обновяване на жк "Бистрица". Всекидневно получавам въпроси: А какво ще правим с жк. "Бистрица" и там е основният ни акцент в настоящата работа. Въпросът е много актуален, и разбирам хората живеещи там. Около 43% от населението на Дупница е съсредоточено в жк. "Бистрица" и ще бъде нужен финансов ресурс в пъти по-голям от този по "Зелена и достъпна градска среда". chimevПредвижда се обновяване на ВиК-мрежата и пътната инфраструктура, които са най-важните. Ще бъдат обособени зелени площи и построена нова детска градина за около 100 деца, като задължително ще ремонтираме основно сегасъществуващите забавачки в района. Тротоарите и междублоковите пространства са за основен ремонт. Има много млади хора в квартала, но липсват за тях спортни площадки и сме заложили изграждането на три такива на този етап, както и няколко детски площадки, като разбира се възстановим и сега действащите. Идеята е залегнала подробно в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на гр Дупница", обясни кметът на Дупница Методи Чимев. "Изготвяме проекти и за жк. "Люляк", кв. "Гиздова махала", кв. "Бешика" и жк "Елица" и други, по-малки, където предвиждаме подобни дейности. Общата одобрена сума за това, съгласно приетия от Министерство на регионалното развитие "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на Дупница" за горепосочените жилищни комплекси е 79.2 млн. лева. Основната част от тази сума ще бъде осигурена от Оперативна програма "Региони в растеж" в периода 2014-2020", допълни Чимев. "Реализацията изисква технологично време, така че след 4-5 години, Дупница трябва да бъде с напълно нов облик", заключи Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

12 Коментари на НАЙ-НАКРАЯ! 79 млн. лева за жк „Бистрица“ и още 5 големи квартала в Дупница

 1. Дупничанин // 04.09.2014 в 20:22 // Отговор

  Да, да. Браво на тебе народни любимецо. Оправи им на мангасарите в “Гиздова махала“ бунгалата, а те нека чупят къщите на хората и крадат ток и вода, от самите нас. А ние ще плащаме за всичко това, като примерни граждани. Стига с предизборни игрички! Как па все около изборите почваме да получаваме облаги благодарение на кого, ги получаваме всъщност. Със сигурност не на вас. Гади ми се от цялата тази история.

  • Kakvo sa ti vinovni gizdomalzite pa na Tebe upravnizite sa tesi koito vi kradat i dokato mislite se za ziganite zel jivot nema da se opravite godere po’ chojbina da vidite dali uma taia diskreminazia…i oshte neshto blagodarenie che ima hora kato gizdomalzi DUPNIZA e chiara

 2. Кво си платил па ти бе ?? Едно е предизборни обешания. Друго е когато видиш проектите завършени, Според мен Дупница отдавна не е имала таъв Кмет.

 3. Изборите са догодина Дупничанино или по точно Комплексарино.Сега са изборите на които твоята партия ще изяде дървото.А народния любимец поне нещичко прави за разлика от мишлета като тебе Дупничанино.Като бехте що не направихте нищо за града бе Мишкарино

  • Млад човек // 05.09.2014 в 9:59 // Отговор

   Аз нямам партия за разлика от вас г-н анонимен. Вашата партия ако ви плаща да драската в отговор на някой който е решил да си каже мнението – аплодисменти. Никога няма да стана привърженик на НИКОЯ от партиите защото наистина мисе ГАДИ от всичко това. Не мога да разбера как па все се случва така преди избори. Не разбрахте ли вие г-н анонимен че циганьорите потрошиха жилището на един дядо, че крадат ток и вода от друг в продължение на години. Аз не желая техните катуни да се “благоустройват“.

   • A balgarite kade kradat milonite…ha ha ha samo v ziganite gledaite i che stanete oshte po’ zle i vie posle kato niama da imate stabilni dohodi che doidete v mahalata da tarsite nekoi ziganin da vi opravi elektromera..hahaha balgarite che stanat po’ zle ot ziganite

 4. венета маринова // 04.09.2014 в 23:42 // Отговор

  Дупничани, свалете черните очила и нека гледаме позитивно на нещата. Само така може да изплуваме. Вижда се безспорно че този кмет се старае да прави нещо за града и за подобряване на условията за живот. Допуска грешки като всеки човек но нека бъдем реалисти и признаем това което е направил досега и което ще има резултат скоро. Нищо от това което се направи няма да отнесе в двора си, а остава за нас и нашите деца. И аз искам да шофирам по чисто нов асфалт, но и в същото време знам че това е утопия за нашата страна и още 4-5 страни от ЕС, а какво остава за нашия град. Затова нека правим това което е възможно и се радваме и го съхраняваме, а не да унищожаваме. Когато дадем плод на положителните емоции да ни завладеят, тогава ни чакат по-добри дни. Трябва да признаем че от години и Соколов, и Пилев и Дангов а след това и Янев обещаваха цялостен ремонт на жкато и Бешика, после Развесена върба, и особено нашата „Дора Габе“ но не направиха нищо. А този кмет е на път да го направи. Нека не приемаме всичко с недоверие, а бъдем полезни на този град.

 5. Анонимен // 05.09.2014 в 3:11 // Отговор

  дано стане

 6. А ул.Тобеница какво ще я правим?

 7. Да попитам жк елица ще бъде ли асфалтирана защото е асфалтирана до полувината

  • А какво ще стане с жк. Дупница,един толкова посещаван от хиляди хора квартал, който за съжаление е толкова занемарен? Вярвам, че всички дупничани поне веднъж седмично посещават зеленчуковия пазар и се натъкват на огромните дупки, кал, мръсотия и боклук. А какво да кажат живущите там, които ежечасно се сблъскват с този „пейзаж“?

   • Вие сте най-облагодетелствани по този проект, който започна сега на Развесената. Не си чела досега. Включени сте в него и след нова година ви захващат с нов асфалт нови улици градинки, тротоари, детски и спортни площадки плочки абе ще светнете. Ама ние у ЖК колко годинби ще требе да чакаме

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien