Най-големите български хитове ще звучат на концерт в Дупница днес

„Изпей „Обичам те” на български” e най-мащабната кампания в България в подкрепа на българската музика, която е подета от група "Хоризонт". Те ще гостуват тази вечер в Дупница като част от програмата на Майските празници на културата със свой концерт с изпълнения на най-популярните български шлагери. Началото е 19 часа на пл.Свобода, а при лошо време ще бъде използван театралния салон на "Невена Коканова".

В края на 2016-та година група «Хоризонт» стартира мащабна национална кампания за подкрепа на българския език в българската музика. "Българската култура в момента има силна и крещяща нужда от нея. За всички нас това е мисия, кауза, смисъл и цел! Ние сме преди всичко приятели повече от 20 години, и след това съмишленици и съорганизатори на тази кампания", категоричните са музикантите. Те ще изпълнят хитовете, които всички поколения знаят на "Сигнал", "Щурците", "Тангра", ФСБ и др., които дадоха своите авторски права в името на каузата.

В концерта ще се включат и местните групи ВС „АртПоп”, Група „Symetrix” и мъжки хор „Свети Иван Рилски”, които също ще подкрепят кампанията с участието си.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien