НАГЛИТЕ-4 в ДУПНИЦА! „Конфискуваха“ 8 коня в жк. „Бистрица“, часове по-късно ги…откраднаха

Нагли апаши откраднаха 8 коня вчера, само часове след като бяха прибрани от Община Дупница. Служителите на “Екоотдела” и Контролното звено са реагирали на сигнали на граждани за безстопанствено разхождане на коне в района на най-големият жилищен квартал в града – жк. "Бистрица". Конете веднага са прибрани в бившия стопански двор в село Бистрица, информират от пресцентъра на кмеството.

В Дупница от години е проблемът със свободнодвижещи се коне без надзор особено в най-големия жилищен квартал на града и създават постоянно проблеми на шофьорите, пешеходците, а често и на майките с деца, нахлувайки на детските площадки. Преди по-малко от месец, със заповед на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев се премина към по-крути мерки, глоби от 100 до 400 лв на собствениците и конфискуване, като не бъдат ли потърсени в срок от 14 дни, ще бъдат продавани на търг.

kone-2Часове след акцията, между 17.45 и 18.00 часа вчера са разбити катинарите на стопанския двор и са отмъкнати всички животни. Има очевидци, които са станали свидетели на кражбата на животните. От Община Дупница вече сигнализираха РУП-Дупница, които да предприемат необходимите мерки по откриването на извършителите. "Има свидетели, които ще дадат показания в полицията. В интерес на следствието имената на заподозрените сме ги дали на органите на реда, и докато не ги установят те, нямаме право да ги разкриваме", обясниха от пресцентъра на Община Дупница. Много е вероятно самите собственици да са решили да си ги "приберат", но последната дума ще има за това полицията.

По закон, извършителите на деянието могат да получат до 3 години затвор за деянието си.

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на НАГЛИТЕ-4 в ДУПНИЦА! „Конфискуваха“ 8 коня в жк. „Бистрица“, часове по-късно ги…откраднаха

  1. Е нема такова чудо.Цирк.Само у Дупница може да се случи.То е ясно че са собствениците че кой толкова нагъл у 6 часа вечерта ще краде.Освен ако некои тарикати не са се присетили че ще могат да направят суджучета,а да го отнесат собствениците хахаха

  2. суджуклия // 03.12.2014 в 14:32 // Отговор

    Прав си тук са като гледам едно 1200 парчета деликатесен суджук

  3. Еврибари на коньете !!!!!!!!!!!!

    НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!!!

  4. прав си нема // 03.12.2014 в 21:57 // Отговор

    Верно нема такава държава.Ама са полицията че си свърши ли работата поне в тоя случай.Като не иска да разкрива другите престъпления поне да гепи наглеците.Целото жк сме пропищели от тия коне щото още и на пръзалката не са почнали да се пускат.Разхождат се наравно с нас по тротоарите улиците че на една комшийка от пръвия етаж и цветята и опасоха.Много съм доволен че ги хващат,ама са и да ги гепат и тия ербапе.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien