Надзирателите в Бобов дол напуснаха затвора, излязоха на протест тази сутрин

Около 30-ина надзиратели протестираха символично тази сутрин пред сградата на затвора в Бобов дол. Цялата нощна смяна, техни колеги от следствения арест в Кюстендил и затворническото общежитие в Самораново застанаха пред входа на зандана и пожелаха държавата да изпълни поетите към тях ангажименти. Георги Стоянов- председател на синдикалната структура в бобовдолския затвор заяви: “Искаме държавата да спазва законите, които е приела. Нищо повече. През юни приеха един закон, а сега казват, че нямат пари”.

Напрежението възникна, след като се разбра, че Министерство на правосъдието не възнамерява да спази закона и да изплати дължимите по Закона за МВР от 1 юли суми за индексиране на заплатите, нощен труд, време на разположение, както и да изпълни поетия след септемврийските протести на надзиратели ангажимент, за изравняване на получаваните суми за храна и работа при специфични условия на труд с тези в Министерството на вътрешните работи. Така на практика, състоянието, при което служителите в затворите остават с най – ниските заплати в сектор "Сигурност" ще се запази и за следващата 2015 година.

Надзирателите споделиха, че техният труд никак не е лесен, а е достатъчно отговорен, но неоценен като заплащане. Протестът започна в 09.30 часа и продължи около 30-ина минути. На събрание на местната структура в следващите часове, ще се обсъдят различни варианти за продължаване на действията в национален мащаб. Очаква се през следващата седмица подобни действия да има и във всички останали затвори у нас. Надзирателите нямат право на ефективни стачни действия и затова искат с позволени от закона акции, да привлекат внимание върху проблемите си.

Очаквайте снимки от протеста.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Надзирателите в Бобов дол напуснаха затвора, излязоха на протест тази сутрин

  1. елементарно Уотсън // 12.12.2014 в 10:26 // Отговор

    Защо се заблуждавате, че някой ще ви обърне внимание с такива тихи акции.Най-много да ви замажат очите с 20 лева отгоре и няколко благи приказки.Пуснете 10-ина затворника да избягат и ще привлечете не само на България а и на света вниманието 🙂

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Надзирателите от Бобов дол: Държавата ни дискриминира/СНИМКИ/ | Всичко За Дупница, Новини, Коментари, Анализи, Спорт, Страна, Свят, Обяви, Вид

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien