Над 5000 лева събрани засега от Йордановден в Дупница, и момчетата от Крайници и Самораново вадили кръста даряват парите за малкия Кристиян

Над 5000 лева са събрани досега след изваждането на богоявленския кръст от водите на река Джерман в Дупница. Както е известно, всички набрани средства отиват за лечението на малкия Кристиян Гусийски от Самораново, който страда от детска церебрална парализа и се нуждае от рехабилитация. Инициативата е на сдружение "Дупница Патриоти", които благодариха на всички отзовали се и помогнали с финанси за благородната кауза.
 До петък, извадилият кръста Ерик Кирилов и момчетата от "Патриоти Дупница" продължават събирането на средства, като на 14 януари те ще дарят официално всички пари на родителите на Кристиян.

В кампанията се включиха и извадилите богоявленския кръст в селата Крайници и Самораново. От Крайници сумата е в размер на 1200 лева, а в Самораново продължава събирането до 14-и януари. "Благодарим на момчетата от Крайници и Самораново, че се присъединиха към инициативата. Хубаво е, че един от най-християнските празници успя да ни обедини и ще можем да помогнем на едно семейство и едно дете", коментираха от "Патриоти Дупница".

30 000 лева е необходимата сума, която не е по силите на родителите на Кристиян и трябва да бъде събрана. Кутии за дарения има и в някои от търговските обекти и заведения на града, като всеки желаещ може да се включи.

Print Friendly

1 Коментар на Над 5000 лева събрани засега от Йордановден в Дупница, и момчетата от Крайници и Самораново вадили кръста даряват парите за малкия Кристиян

  1. Много благодаря на всички за голямата подкрепа радвам се че има добри хора

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien