Над 30 са тарикатите в Дупница решили да си „спестят“ такса-смет

Двама бивши градоначалници отново с мерак да седнат в кметския кабинет.

Сериозно оттегляне на подадените декларации за освобождаване от такса смет през настоящата година се наблюдава в Община Дупница, информират от пресцентъра. До края на годината се подават заявленията за освобождаване от услугата на даден имот. От Община Дупница вече започнаха проверка на подадените през миналата година декларации. Решилите да “се скътаят” от въпросната такса тарикати ще бъдат глобени съгласно Наредбата за определяне на такси и цени в 3-кратен размер на годишната такса за смет, но не по-малко от 500 лв. Повече от 30 са собствениците на имоти до момента, които са оттеглили декларациите си до сега, допълват от кметството. Подадено некоректно заявление може да бъде оттеглено до 31 декември тази година и не подлежи на санкция или проверка.

Припомняме, че декларациите за освобождаване от такса смет се подават, ако даденият имот не се използва. Веднага след като приключи проверката на миналогодишните, ще стартира проверка на подалите за 2015-а.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Над 30 са тарикатите в Дупница решили да си „спестят“ такса-смет

  1. ДС-доносник // 22.12.2014 в 14:57 // Отговор

    Къде да подам сигнал за един голем бизнесмен от Дупница който има 3 магазина а знам че всяка година се освяобождава от тая такса а живее у палат.Че се и хвали с това.Ние дрипльовците ли сме най големите будали.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien