Над 250 000 лева икономия от тока очаква зам.кмет на Дупница. Общината сключи договор за 74,15 лв/мегават

Община Дупница сключи договор с „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД за алтернативно ел.захранване на всички общински обекти, включващи улично осветление в града и селата, административни  и спортни бази, театър, кметства и други. Общо 4 бяха фирмите, които участваха в процедурата по избор, като спечелилата фирма даде най-

Олга Китанова

Олга Китанова

ниска цена в размер на 74,15 лева без ДДС за 1 мегават. Около 120 лв е цената за физическите лица, който плащат за 1 мегават.

От 1 септември, новите, много по-ниски цени за ел.захранване са вече в сила. „Знаете, че през миналата година избрахме доставчик за 12 месеца и икономията се оказа по-голяма от очакваните 100 000 лева. Резултатът е налице и затова срокът на договора е за 24 месеца. Това ни дава предимство в този период, защото цената е твърда и евентуални увеличения няма да ни повлияят. Разчитаме на икономия от около 250 000 лв за този период“, коментира зам.кметът на Община Дупница по икономическите дейности Олга Китанова.

Някои от детските градини в общината също преминаха на ел.захранване с по-ниски цени от различни доставчици.

В края на този месец или най-късното началото на следващия, такъв договор ще сключи и ръководството на МБАЛ „Св.Иван Рилски“, като част от мярката за излизане от финансовата криза.

Print Friendly

4 Коментари на Над 250 000 лева икономия от тока очаква зам.кмет на Дупница. Общината сключи договор за 74,15 лв/мегават

  1. Страхотно, едни 250 000 лева за запълване на дупките по илиците или за почистване на града или за ремонт на тротоарите или за премахване на уличните кучета или пък за аудита, само един човек знае за къде ще са

  2. Ще извинявате но 74 е доста над 68, каква ли е икономията предната година 🙂

  3. жител на дупница // 25.09.2017 в 14:40 // Отговор

    Не мога да разбера как някоя си фирма ще продава по евтин ток на Община Дупница от НЕК по собствената му мрежа.Това ми изглежда така че все едно да пуснеш квартиранти и даже да им плащаш.Искам някой компетентен да разясни сделката .Това ми прилича на фирма във фирмата и голяма измама и облаги за едни и загуби за данакоплатците. Моля разяснете .

  4. жител на дупница // 25.09.2017 в 14:41 // Отговор

    Да вече ми разясниха компетентни.Фирмите купуват тока за 20 стотинки киловат и го продават на Общината за 25 стотинки киловат по мрежата на НЕК.Във фактурите нищо не можеш да разбереш и в това е Измамата.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien