Над 2000 в Сливница аплодираха децата на „Марек Юнион-Ивкони“. Борисов: Дупница е моят любим град

Повече от 2000 души от Сливница, сред които Бойко Борисов и евродепутатът и зам.председател на ЕНП Мария Габриел посрещнаха с аплодисменти подрастващите отбори от школата на “Марек Юнион-Ивкони” на тържественото откриване на многофункционалната спортна зала в града. Сред официалните гости бяха още кметът на Дупница инж. Методи Чимев и заместникът му Крум Милев, президентът на ВК “Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов, мениджърът на клуба Людмил Найденов и изпълнителният директор Дамян Бичовски. Дупнишките таланти бяха представени официално на игрището, където от новия сезон представителния мъжки отбор ще играе своите домакински срещи.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Лентата прерязаха Бойко Борисов и Васил Стоилков-кмет на Сливница. “Искам да благодаря на Дупница и на колегата ми Методи Чимев, както и на ръководството на клуба, за това, че ни се довериха и се съгласиха волейболният шампион “Марек Юнион-Ивкони” да бъде част от нашия град. Благодарение на това, тази зала ще започне да функционира веднага на пълни обороти. А следващата година, да вдигнем заедно титлата тук в тази зала”, обяви на микрофона Стоилков след, което последваха бурни овации в препълнената зала.

Над 1000 зрители пък не успяха да влязат в съоръжението, което е с капацитет 1200 седящи места, но бяха допуснати и правостоящи заради огромния интерес. “От моя любим град Дупница до Сливница вече има магистрала, така че бързо ще се придвижват феновете на “Марек”. Васко, колко беше разстоянието от Дупница до Сливница”, обърна се с усмивка от микрофона към Стоилков бившият премиер. Повод за подадената реплика, бе култовата фраза на градоначаолникът преди около 2 седмици, когато в ефира на Нова телевизия обяви, че разстоянието е… 2 пръста.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЗалата е построена общо за 10 месеца като първата копка е направена в началото на месец август миналата година, а същинската работа по строежа е започнал в началото на октомври. Стойността е малко над 7 млн. лева. Залата предлага условия за практикуване на хандбал, футбол на малки вратички, волейбол, баскетбол, тенис, художествена гимнастика, борба, бойни изкуства и др.
Комплексът разполага с тренировъчна зала за бокс, фитнес, зала за тихи игри, както и помещения за треньорска, съдийска и административна дейност. Капацитетът позволява провеждането както на големи спортни мероприятия, така и на музикални и други културни събития.

Пламен КАЗАКОВ, zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien