НА КОСЪМ! Изгорял скенер изправи общинската болница в Дупница пред вратите на ада, спаси се

Светкавичната реакция на кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев е предотвратила спиране работата на няколко отделения в общинската болница "Св.Иван Рилски" и трупането на хиляди дългове от болницата всеки ден. Причината се е оказала внезапното изгаряне на рентгеновата тръба на скенера в болничното заведение. Скенерът е необходим еждневно за диагностициране на тежко болни в различните отделения. "РЗОК гр.Кюстендил не признават дейността по клинични пътеки, без да има направена снимка в рамките на 24 часа. За закупуване на "Рентгенова тръба" са необходими 40 000 лева, като с най-голямо уважение Ви молим да проявите разбиране и помогнете в този изключително тежък момент за МБАЛ "Св.Иван Рилски" за първата вноска на стойност 20 000 лева", се казва в сигналното писмо от Управителя на болничното заведение Д-р Л.Таушански до инж.Чимев. Само няколко часа след входиранто на писмото от болничния шеф, сумата бе преведена и работата в рамките на 24 часа възстановена, информират от кметството.

chimev"Не можем да си позволим да лишим съгражданите ни от болничната помощ. Всеки ден десетки дупничани преминават от там и представяте ли си каква щеше да бъде ситуацията да не могат да бъдат обслужени. Все пак говорим за здравето на хората. А и на практика без работещ рентген, болницата щеше да трупа десетки хиляди лева задължения всяка седмица, за да не кажа всеки ден. Важното е, че реагирахме на време, така че дупничани да бъдат спокойни. Поисках информация от зам.кмета по европроектите Красимир Георгиев да проучи възможност за кандидатстване за финансиране на болничното заведение за нова апаратура, както и искам от д-р Таушански да посочи каква сума и за какво ще иска от Министерство на здравеопазването, за да се опитаме да съдействаме с каквото можем и както можем", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.
Print Friendly

9 Коментари на НА КОСЪМ! Изгорял скенер изправи общинската болница в Дупница пред вратите на ада, спаси се

  1. Кмете, браво за това. ама дай и 5 бона за ремонт на робота за безкръвна операция от херния. иначе седи така и не се ползва.

  2. Само да обясня че цялата драма се разигра през миналата седмица,а не днес. Имаше случай на една жена,която чакаше за спешна операция,но без скенер докторите бяха силно притеснени,а роднините й силно уплашени.Разбрах какъв е проблема защото и майка ми бе в болницата и също се нуждаеше от картина,но после разбрах че всичко е било вече наред и жената оперирана успешно.

  3. Коце и Лефтеро сега кръв пикаят от злоба и завист. Не успяхте да склоните кмета да закрие общинската болница сега ви се удаде възможност да дръпнете хората и кмето пак ви го заби. Гадно ви е а. Така че продължавайте да плюете по Чимев ама да знаете че няма да ви огрее. Ама нали знаете че и десет пъти повече техника да имате от общинската болница всички специалисти са там. Я си помислете защо никой не иска да дойде при вас бе крадци. А вие разчитате на гинеколога и на кражбите с източването от здравната каса.

  4. А кой счупи робота за безкръвни операции?

    • Който знае да каже каква е ситуацията с този робот.Таушански да не се крие а да мецне стига се е крил зад гърба на Бонев

  5. E che nai-dobrata bolnica e chastnata. Otlichni uslovia, mnogo dobre podgotveni specialisti i neveroqtni profesionalisti. Doverete se na nas, a ne na obshtinskata kadeto riskuvate zdraveto i jivota si

  6. Eгати опашатата лъжа.Болницата щяла да губи ежедневно хиляди левове и да затъне още повече в дългове.Къде беше до сега кмете?наближават избори и се сети за болните хора на Дупница.грозно е да се прави пи ар на гърба на болните и на болницата.За 4-години управление колко пари заделихте за болницата.Май по ваше време беше даже искахте дивиденти от годишната печалба на болницата.

    • Няма скенер, няма плащане по здравна каса. Елементарно, Петре. А да по това време на този кмет не се случи онази игра на Лефтеров и хората му от ОДБ и БСП да сакрият болницата. Така че скъпо тролче научи си домашното

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien