На кой от дупнишките кандидати за депутати имате най-голямо доверие? (АНКЕТА)

Само 25 дни остават до поредните избори в България, които станаха традиция да се провеждат всяка година. И на избори като на избори.

В края на този месец, предстои вотът за народни представители. На 10-и многомандатен избирателен район (Кюстендилска област) се полагат отново 4 депутатски места и борбата ще бъде ожесточена. Още повече, че системата за разпределение на остатъчните проценти, което е очевидно несъвършенство на формулата, показа, че и с има няма 800 гласа се става депутат, както Бат Сали.

С изменението в Закона, вече е възможно обаче и по-ниско класиран в листите да попадне в Парламента. Това става с номинации, а ако е късметлия и номерът на бюлетината на партията съвпадне в номера му в подредбата, то вече станахме свидетели на този "феномен". Феномен, който е свързан не толкова с предпочитанието към дадената личност, колкото незнанието очевидно у някои гласоподаватели за използването на преференцията.

Модерното общество трябва все по-често да поглежда към личностното гласуване, а не към сляпото партийно. Затова е и много важно, когато всеки един от нас отиде до изборната урна не просто да зачертае номера на партията, която ще подкрепи, а и да посочи номинация. Да посочи, точно кой представител от листата да влезе в Парламента. Затова е и много важно, човек от региона да бъде депутат, а не поредния парашутист или командирован от някъде си.

Не са малко дупничаните, които са кандидати за депутати, и които са на избираеми места. Един от най-откритите общински съветници в дупнишкия парламент Георги Пехливански само преди дни, в типичния си дух пред в-к Вяра заяви: "Гласувайте за БСП, гласувайте за ГЕРБ, гласувайте за която партия искате, но задължително с преференция за дупничанин".

Гласувайте в нашата анкета (вдясно, под рекламния блок) с въпрос: На кой от дупнишките кандидати за депутати имате най-голямо доверие?

Print Friendly

1 Коментар на На кой от дупнишките кандидати за депутати имате най-голямо доверие? (АНКЕТА)

  1. Моля сайта да не манипулира анкетата, нека видим реални гласове ,не както Дарик пуснаха гласове за платен кандидат!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien