НА 2 ДЕКЕМВРИ! „Да дарим кръв, да спасим дупничанин“

“Да дарим кръв, да спасим дупничанин”. Под това мото ще бъде организирана акция по кръводаряване на 2 декември (вторник) в сградата на Община Дупница. Инициативата е на кмета на общината инж. Методи Чимев съвместно с “Кръвния център” в Кюстендил. “Знаех, но не предполагах всъщност колко сериозен е проблемът в Дупница с липсата на кръв. След церемонията по даряването на линейката на общинска болница преди 10-ина дни, разговарях с част от персонала, които изтъкнаха острия недостиг от кръв и неимоверната нужда от дарители. Това е и причината да инициирам такава акция съвместно с “Кръвния център”. chimevПризовавам дупничани да се отзоват и включат в тази благотворотелна акция, защото всяка дарена капка кръв спасява човешки живот”, призова инж. Чимев. Идеята е, два пъти годишно да се организира акция под егидата на Общината, които да са в помощ на другите подобни инициативи. За тези, които дарят кръв, в рамките на 6 месеца при нужда от кръвопреливане на техен член от семейството, ще им бъде осигурена такава. “Дарявайки кръв за някой нуждаещ се, всъщност хората даряват кръв и за своето семейство”, допълни инж. Чимев.

zadupnitsa.com

Print Friendly

17 Коментари на НА 2 ДЕКЕМВРИ! „Да дарим кръв, да спасим дупничанин“

 1. Дано повече хора се отзоват. Аз лично ще отида

 2. za tiq pomqri kapchica krav ne davam

 3. Знаеш ли че и майка ти се срамува от тебе помияр мръсен. Моли се кръв да не ти трябва

 4. А,някой знае ли,как се държат с хората в кръвния център?Ужасно,все едно сме говеда.Не им се работи грам,ама грам.Ходила съм два пъти и двата пъти бях отвратена от отношението на двете жени.Първият път беше на 14.08.2014г.Крещяха,викаха,връщаха хората,защото цял ден били на крак.Скоро пак отидох да даря кръв,пак се сблъсках с грозната истина,този път по-сурова от преди.Група от хора отидохме да дарим кръв,когато разбраха,какъв е случая,започнаха тактично да врънкат за пари.Направо не ми се говори и обяснява,защото се ядосвам отново.Що за хора са това?Да връщаш човек,отишъл да спаси живот,за мен това е недопустимо!

 5. Ивета ти си една безрамна жителка на Дупница срам за града,за всяко друго отделение бих ти повярвала но за кравния центар не.Там работят уникални хора които би помогнали на всички!

 6. Анонимен // 28.11.2014 в 0:58 // Отговор

  ивета е права. Явно не сте ходили и не ги познавате. Изключително НЕ любезни.

 7. Анонимен // 28.11.2014 в 1:00 // Отговор

  Тия двете там пенсионерки за нищо не стават.

 8. Аз ви казвам с какво съм се сблъскала там.Няма за какво да съм благодарна,защото и двата пъти,отидох да помогна,единият път благотворително,другия път за човек,когото познавам.И двата пъти останах крайно разочарована от отношението.Ако вие познавате лично жените и са били любезни с вас-анонимен и анонимна,въпроса е друг!Колкото и да плюете по мен истината е такава,колкото и грозна да изглежда.

 9. Васил Дерменджиев // 28.11.2014 в 9:17 // Отговор

  Ивета има право до някъде. Аз също съм ходил и съм ставал свидетел на двете крайности на жените в болницата. Веднъж много неприятно се държаха едва ли не им бях задължен и веднъж същата сестра се държа след това с мен все едно съм направил нещо много голямо. Очевидно е че и те са хора които имат проблеми но не ги прикриват а си го изкарват на обикновените граждани. Но не трябва да ги съдим за това всеки греши. Знам от лекари че имало случаи по цяла седмица да няма нито един дарител на кръв което е много ама много страшно. Така че нека бъдем добри забравим лошите неща и да помогнем. Аз ще отида надявам се и други

 10. Истината е,че ти явно нямаш никакви познания за това кой има право да дарява кръв.Ти най-вероятно си била или с ниско кръвно или си била бледа,което предразполага за някаква болест или си с някакви психични проблеми.Просто не си ставала за кръводарител.Вместо да се радваш,че са ти отказали да ти вземат кръв,защото вече можеше да си на друго място,ти седиш и плюеш по форумите.Много ми е интересно ти с какво се занимаваш и откъде си мислиш,че разбираш всяка професия

  • Аз дарих кръв,но Ви казвам за отношението,което за мен е недопустимо!

  • Аз не искам да разбирам всяка професия!Те може да са голями професионалисти в професията си,но в общуването с хора мога да кажа,че нямат минимални познания!

 11. Екатерина Божанова // 28.11.2014 в 12:27 // Отговор

  Искам да кажа само това :
  В БЪЛГАРИЯ живота и здравето на хората е търговия.

 12. Екатерина Божанова // 28.11.2014 в 12:32 // Отговор

  Дано никога не се сблъскате с жестоката ИСТИНА!
  Ивета е права, нямате право да се отнасяте по този начин.Не знаете истината!

 13. Права,крива,все е тая!Не искам да съм права,Господи до болка искам да съм сгрешила и нещата да не са така!Мръсница,неблагодарница,недостойна гражданка на вашият четири хиляден град,в който на благотворителната кампания през август кръв дарихме около 40 човека!О,аз не искам да се вписвам във вашия достоен град!Не искам да съм идеал на вашето егоистично мислене,че на вас няма да се случи!Не искам да съм една от вас и ясно го показвам,като винаги отстоявам и изказвам позицията си и не се крия в миши дупки!Няма да спра да дарявам кръв,но няма да го правя във вашия идеалистичен град,в който думите са много,а делата малко!

 14. 40 хиляден град-извинете

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien