МВР помоли и гражданите: Помагайте и сигнализирайте, ако ги видите!

 

МВР пусна за издирване двамата пандизчии, избягали от Софийския затвор, за които БЛИЦ по-рано съобщи. Единият от търсените е Николай Кръстев Николов-Шатката (46 г.) от Брезник, а другият – гватемалският гражданин Хосе Луис Гевара Мартинес (48 г.). Шатката е среден на ръст, с кестенява коса и пъстри очи. За Мартинес се уточнява, че е висок, с бяла къса коса и сини очи."Двамата са избягали от Централен затвор гр. София снощи, около 20.30 часа", гласи официалното съобщение на МВР. Умоляват се всички, които имат информация за издирваните, да се обадят на тел.112 или в най-близкото управление на полицията при гарантирана анонимност.  

БЛИЦ вече съобщи, че ченгета-преследвачи са блокирали граничните пунктове към Сърбия и Гърция в опит да засекат Шатката и Мартинес. Близки на двамата обаче предположиха пред БЛИЦ, че те отдавна са се измъкнали в чужбина.

Шатката лежи за убийството на Николай Христов-Хайо и стана национално известен със съгласието си заедно с килъра Сиси да свидетелства срещу разбитата банда на т.нар. пернишки килъри, сред които е и бащата на Райко Кръвта.Шатката и Хосе са парнаджии в затвора. Помещението, в което работят, се намира в близост до изхода в посока ул. "Майор Векилски". Предполага се, че са се измъкнали именно оттам. Шефът на затвора Петър Кръстев категорично отказа коментар. От обкръжението на Шатката обаче казаха пред БЛИЦ, че вероятно той и ортакът му вече са напуснали страната.Според сайта Struma.com, който също съобщава за случилото се, ченгета-преследвачи са блокирали граничните пунктове към Сърбия и Гърция.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien