Монтират светофари на кръстовището при Севдината фурна в Дупница, обособяват нови 13 автобусни спирки

Светофари ще регулират кръстовището на ул. "Патриарх Евтимий" и ул "Одрин" в Дупница, информират от кметската администрация. Това е част от дейностите, които са заложени, и които ще бъдат реализирани по "Интегрирания градски транспорт", който ще се реализира на територията на града. Кръстовището е известно като "Севдината фурна" и е едно от най-натоварените в града. Особено в натоварените часове на денонощието, организацията на движение в кръстовището създава сериозни предпоставки за ПТП и особено е опасно за пешеходците.
metodi-chimevСтана ясен и точният брой на автобусните спирки, които ще бъдат изградени по новата автобусна линия 5. Както е вече известно, тя ще бъде обслужвана от Община Дупница, като за целта ще бъдат закупени и 4 автобуси. Началната спирка ще бъде от Социалните жилища, а крайната Байкал, като маршрута преминава по ул. Бузлуджа – В.Търново – Венелин – Транспортна болница… На новите обособени позиции ще бъдат монтирани и автобусни спирки, които ще бъдат снабдени и с електронните информационни табла. Общо 59 са електронните табла в Дупница, както и монтирането на звукови уредби във всички автобуси за указване на следващите спирки по дадения маршрут.
Ремонтна база пък е предвидена и ще бъде изградена в местността Злево, където финансирането е отново осигурено по "Интегрирания градски транспорт".
"Още в началото на втория си мандат заявих, че един от основните приоритети е свързан с инфраструктурата. Освен подобряване обслужването на гражданите ползващия градски транспорт, знаете че ще бъдат цялостно асфалтирани няколко километра улична мрежа, както и изградена инфраструктурата в района на Социалните жилища и района. Продължаваме да търсим и други варианти за осигуряване финансиране за подобряване на пътната мрежа", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Print Friendly

2 Коментари на Монтират светофари на кръстовището при Севдината фурна в Дупница, обособяват нови 13 автобусни спирки

  1. koga ste stane tova

  2. Само да се намери някой да каже лошо за кмета, след некадърното управление на Дангов, в града започнаха да мислят явно хората и от тогава и Янев и Чимев се справят чудесно, г-н Чимев направи за града толкова колкото всички преди него не са направили, щеш ли градинки, щеш ли алеи, щеш ли социални жилища, браво на човека !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien