Монтират електронните информационни табла по спирките в Дупница, пътниците ще следят разписанието и на телефоните си

Снимката е илюстривна. Автор: Интернет
Монтирането на електронните информационни табла по автобусните спирки в Дупница започна, което е част от най-големия проект "Интегриран градски транспорт", информират от пресцентъра на администрацията. До края на годината ще бъдат монтирани повечето от тях и следващата година ще заработят поетапно, след като преминат тестовите срокове и настройки. Фирмата, спечелила обществената поръчка в момента изгражда фундаменти и монтира таблата. "Градските автобуси вече chimevса снабдени с GPS за проследяване движението им. През месец февруари най-късно, всички тестове и настройки ще са приключили и информационната система ще започне да функционира. Работи се и по мобилното приложения на транспортния портал, като всеки пътник ще може в реално време да се ориентира и следи за движението им. По този начин няма хората да губят и време със стоене по спирките", обясни кметът на Дупница инж.Методи Чимев.
Електронният адрес на портала е its.dupnitsa.bg, и ще започне да функционира напълно, след като заработи информационната система. Най-късно "ще тръгне" линия номер 5 по направлението Социални жилища – Байкал, тъй като през пролетта започва цялостен ремонт на улиците, които са заложени в проекта за цялостно преасфалтиране, тротоари, пешеходни зони и т.н. Заложените за ремонт улици вече са с подменен водопровод, а някои и с нова канализация, дейностите по което още не са приключили. Новата автобусна линия ще бъде обслужвана от изцяло нови автобуси и ще се стопанисват от общинското дружество "Дупница транс".
Print Friendly

2 Коментари на Монтират електронните информационни табла по спирките в Дупница, пътниците ще следят разписанието и на телефоните си

  1. Браво, чудесна новост за Дупница, но пак по български – информацията е на английски както гледам на таблото и да ли някоя баба от селата ще разбере на къде да тръгне или в колко часа ще дойде автобус, все пак сме в България и то в Дупница!

  2. Здравейте, г-не/г-жо, Написали сме, че фотосът е с илюстривна цел.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien