Мнима брокерка с условна присъда за измама на мъж от Сапарево

Районен съд – Дупница призна подсъдимата Б. М. /на 29 години от гр. София, неосъждана/ за виновна в измама на стойност 11 725, 93 лв. Нанесена е имотна вреда на мъж от село Сапарево.
Съдът, под председателството на съдия Ели Скоклева, в състав с двама съдебни заседатели признава подсъдимата за виновна в това, че за времето от 16.08.2017 г. до 24.08.2017 г. в с. Сапарево, община Сапарева баня с цел да набави за другиго – А. Г., едноличен собственик на „Е.. П.. Б..“ ЕООД – София, имотна облага (пари), е възбудила в Г. М. заблуждение (чрез проведени телефонни разговори и изпратени писмени документи), че е инвестиционен брокер в АД „Ф.. П.. И..“ – София, за сключване на сделки с финансови инструменти и е предложила инвестиционен договор на изгодни условия, и с това му е причинила имотна вреда в размер на 7 160 евро, с обща левова равностойност 11 725,93 лв. Съдът й налага наказание 1 година „Лишаване от свобода“, изтърпяването на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.
Районен съд – Дупница осъжда подсъдимата да плати на Г. М. сумата от 11 725,93 лева, представляваща обезщетение за причинени имуществени вреди, изразяващи се в размера на преведената сума, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата. Подсъдимата е осъдена да плати и разноските по делото.
Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилски окръжен съд в 15-дневен срок.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien