Младежи от Бобов дол участваха в 6-ия зимен университет на МГЕРБ

Координаторите на Младежи ГЕРБ за Кюстендил – Мая Станойкова и за Бобов дол – Десислава Александрова взеха участие в Шестия зимен университет на младежката структура, който премина под наслов "Можем в България". Станойкова присъства по право, тъй като е областен ръководител на МГЕРБ, а Десислава Александрова си спечели мястото, след представяне на есе по темата "Какво можем в България?". Младежи от цялата страна взеха участие във форума, който се проведе от 20 до 22 февруари. По традиция и тази година Зимният университет бе в град Сандански и се реализира с подкрепата на фондация „Ханс Зайдел“.

s_Georg_Georgiev_i_Andrei_NovakovФорумът бе открит от министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира пред младежите актуални политически теми. Като приоритет номер едно пред правителството Борисов обяви борбата с контрабандата. Относно дълга, който трябва да бъде изтеглен, премиерът обясни, че е необходим за плащане на 12 милиарда стари задължения и гарантиране на ниска лихва в следващите 3 години. По думите му, ако дългът не бъде платен, България ще се срине като рейтинг, защото няма да сме прогнозируема държава. Министър-председателят обяви пред МГЕРБ и проектите, които ще бъдат завършени до края на 2015 година.

На местните избори ще има квотно разпределение в листите за кметове и общински съветници и младежите на ГЕРБ ще имат своите представители, както старейшините и жените. ГЕРБ е добра платформа за реализация на всички, които имат необходимите качества. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на партията Цветан Цветанов по време на Шестия зимен университет в Сандански.

ПП ГЕРБ е партията, която инвестира в младите хора. Това каза председателят на младежите и народен представител Георг Георгиев. Той обясни, че най-младите български евродепутати са Андрей Новаков – на 26 години и Ева Паунова – на 29 години. „Това показва много ясно, каква е политиката на ГЕРБ към младите хора“, коментира той. Георгиев подчерта, че младите хора трябва да бъдат активни, защото именно от тях зависи бъдещето на България. „Ние трябва да провокираме връстниците си да бъдат политически ангажирани“, заяви още Георг Георгиев.
Евродепутатите от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова, д-р Андрей Ковачев, Владимир Уручев и Андрей Новаков също взеха участие в VI Зимен университет на МГЕРБ.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien