Министърът на образованието идва в Дупница, дискутират възможностите за реализация на младите в града

По инициатива на народния представител Ивайло Константинов и кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев ще се проведе регионална среща-дискусия по актуални въпроси в сферата на образованието, информират от пресцентъра на администрацията. Специално участие в нея ще вземе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. Събитието ще премине под наслов „Възможности за реализация на младите хора в община Дупница”.

Дискусионният форум ще се проведе този петък, на 3 ноември 2017 г. от 12:30 ч. в Заседателната зала на Община Дупница. В срещата участие ще вземат директори на училища от общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол, проф. Лалко Дулевски – председател на ИСС, ученици, учители, представители на местния бизнес, НПО и  експерти.

Целта на дискусионния форум е местната власт, в диалог със завършващи ученици от средните училища в Дупница, да представи визията за развитието на общината и на тази база да бъдат дискутирани нагласите за професионална реализация. "Имаме някои идеи, дори сме направили известни постъпки в определена посока и на тази среща с министъра се надяваме да имаме повече яснота. Освен това, важно е да се чуе мнението на самите ученици, които са "вътре" в системата и най-добре могат да разкрият пропуските, да предложат свои виждания и изтъкнат недостатъци. Разбира се, ще обърнем внимание на възможностите за реализация след завършване на образованието си, в каквато посока работим, но повече информация ще има на самата среща", коментира инж.Чимев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien