Министър Петкова: Община Дупница е сред отличниците на Норвежката програма

Община Дупница е сред отличниците на Норвежката програма и сред първите, които получават финансиране. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която бе на посещение в Дупница. Повод за визитата й, е спечеленото от общината финансиране за енергийна ефективност на 6 училища, две детски градини и общинската болница. След среща с кмета на Община Дупница инж.Методи Чимев в неговия кабинет, двамата посетиха две от училищата, които ще бъдат финансирани. "За нас е голяма радост, че от Общината ни включиха в този проект и с нетърпение очакваме реализацията. Все пак икономиите, които ще реализираме ще ни спомогнат за строежа на ученическия стол за хранене. Искам да благодаря на г-н Чимев за това, че винаги ни е помагал и продължава да помага. Аз от 18 години съм директор тук и сега ще имаме възможност да реализираме тази идея, която е отколешна, а тези икономии ще ни бъдат от полза. Затова благодаря ви г-жо IMG_20150902_162014Петкова, благодаря ви г-н Кмете", лаконична бе директорката на ОУ "Евлоги Георгиев" Румяна Гиргинова. Тя разказа на министър Петкова за взаимодействието с общинска администрация по изготвянето на документите, както и разкри сумите, които годишно отиват за отопление. "Искам да ви поздравя г-н Чимев за отличната работа. Изборът на обекти е много важен и отлично подбран от Вас, като знам, че от години се опитвате да осигурите финансиране за болницата Ви. Вече парите са осигурени. Ще дойда пак след реализацията", поздрави министър Петкова, която се срещна импровизирано и с колектива на училището.

Тя връчи и символичен чек на кмета със сумата, която ще получи Община Дупница, след което двамата с инж.Чимев посетиха и СОУИЧЕ "Св.Паисий Хилендарски".

 

IMG_20150902_161608 IMG_20150902_161901 IMG_20150902_162052

Print Friendly

2 Коментари на Министър Петкова: Община Дупница е сред отличниците на Норвежката програма

  1. gospodin Chimev Iskam qsno da kajete 4e ste re6en da se borite za nov mandat. Po va6e vreme mnogo neshta se napraviha i oravpt i trpbva, dlajen ste da prodaljite.

  2. Поздравления и благодарности. За нас родителите е важно да знаем условиятазза децата си през зимата

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien