Министър Нанков обяви: Догодина от Дупница за 100-процентово финансиране могат да кандидатстват и сгради под 36 апартаменти

При огромен интерес премина днешната среща на зам.министъра на регионалното развитие Николай Ненков с домоуправители и жители на жилищата, които са допустими за саниране през следващите две години. Срещата продължи повече от час, като бяха зададени десетки въпроси към него и кмета на града инж.Методи Чимев във връзка с тази дейност. Нанков запозна присъстващите с идеята на програмата и етапите, които се следват. "Решихме да бъде финансирането на принципа "Първи по време, първи по право". Затова не губете време", обърна се Нанков към присъстващите. Освен тях, в срещата участваха областният управител Виктор Янев, заместникът Радослава Чеканска и депутатът Кирил Калфин.
OLYMPUS DIGITAL CAMERAНанков обясни, че от следващата година допустими за 100-процентово финансиране за същите дейности, ще бъдат и сградите, вече и от тухлен тип и по-малки от 36 жилища, каквото е условието през тази година. "До момента има входирани 3 заявления в Общината от 33 допустими сгради. Мен като кмет ме интересуваше да науча каква ще бъде осигурената сума за Дупница, но вече разбрахте всички – трябва да действаме максимално бързо", призова Чимев. "Похвално е, че кметът е осигурил екип, който да работи в помощ на хората. Искам да успокоя всички, предвид на носещите се от "доброжелатели" слухове, че видите ли после някой ще ви вземе жилищата. Няма такова нещо. Сдруженията са само за тази цел, за която сме се събрали сега. Идеята е да достигнем до клас C на отопление, което повярвайте много е", обясни зам.министър Нанков.
Най-често задаваният въпрос, който получи отговор бе какво ще се случи в случаите, когато един собственик си е сложил дограма на апартамента. "Тя остава, освен в случаите, в които собственикът с нарочна декларация не поиска тази подмяна", успокои присъстващите представителят на министерството. Бяха коментирани и получиха отговори единични случаи -като за жилища, чийто собственици са извън страната от години, по какъв начин ще става допускането на апартаментите, как се процедира, ако даден апартамент е взет от банка и т.н. "Най-важното е, няма нито един лев разход за сметка на живущите. Разходите са изцяло проблем на държавата. 1 млрд. лева са осигурени за тази дейност", заключи Нанков.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Print Friendly

1 Коментар на Министър Нанков обяви: Догодина от Дупница за 100-процентово финансиране могат да кандидатстват и сгради под 36 апартаменти

  1. Е добре де,ние сме три блока един до друг.Два панелни и един тухлен по средата.Значи излиза,че у панелите са хора,а у тухлените не…така ли?!?Мирише ми на дела за дискриминация.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien