Миньорите остават под земята, блокадата отвън също. Не допуснаха хора на Христо Ковачки да напуснат територията на рудника.

Здравословното състояние на четиримата миньори изведени по спешност от галериите на рудник Бабино е стабилно. Хората са били прегледани в болница и вече са по домовете си. Те бяха изведени от рудника към 20:00 часа от екип на спасителна служба. Миньорите остават под земята, блокадата отвън също, това стана ясно към 23:30 часа. 130 миньори са на 500 метра под земята в рудник Бабино, а колегите им от втора смяна блокираха изхода на предприятието. Към тях вече се присъединиха и работници от трета смяна, които пристигнаха със собствен превоз. Марко преди 23:00 часа миньорите блокирали изхода не допуснаха хора на Христо Ковачки да напуснат територията на рудника. Според протестиращите обяснения, че проблема ще бъде решен в петък не ги удовлетворява. Хората от вън по-рано събраха пари и закупиха храна за колегите си под земята. Разбра се също така, че  управителя на Въгледобив Красимир Чаврагански също не е в добро здравословно състояние, но не е напускал територията на рудника. 

още по темата : Повече от 24-часа близо 130 миньори са под земята. Колегите им изкараха нощта под дъжда навън и изградиха барикада на портала.  

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien