Миньор от Бобов дол се обеси в обора на къщата си

70-годишният бивш миньор Йордан Сотиров бе намерен увиснал на въже в обора до къщата му. Йордан Сотиров бил открит от сина си. Възрастният мъж не е оставил предсмъртно писмо и с нищо не показал на близките си, че е решил да сложи край на живота си. Той има син и дъщеря. Дъщеря му е семейна и живее в град Разлог, а синът му живее и работи в София. 

Близки на самоубилия се споделиха, че синът му преди време се развел със съпругата си, теглил е кредити, които не е могъл да погаси. Йордан Сотиров е бил собственик на две къщи в Бобов дол, едната от които е била ипотекирана от сина му. Наложило се самоубилият се мъж да изплаща кредита, за да спаси къщата от банката. Тялото на Йордан Сотиров е закарано за аутопсия в кюстендилската морга, въпреки че при първоначалния оглед криминалистите от Бобов дол не са установили насилие по трупа.

Йордан Сотиров е пенсионер от 20 години от мините от Бобов дол, дълги години е работил в спасителната служба в миньорския град. С пенсията от 700 лева е погасявал кредита на сина си към банката.

struma.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien