Михаела Крумова, ГЕРБ: Стабилността ни е нужна повече от всякога. Ще я постигнем само чрез масово гласуване

– Остават няколко дни до края на предизборната кампания. Провели сте доста срещи с избиратели от Кюстендил и региона. Какви са Ви впечатленията?

Наистина се срещахме и разговаряхме с много хора по време кампанията – и с по-млади, и с по-възрастните, хора от Кюстендил и от по-малките населени места. Това, което изпъква на преден план е общото притеснение от нестабилността. Притеснение, породено от случая с КТБ, от спрените еврофондове, от финансовата нестабилност на държавата в момента. Мисля, че хората са разбрали, че без политическа стабилност е невъзможно да се развиваме. Има ли го това, нищо не се случва. Затова трябва първо да преминем през политическа стабилност и всичко останало ще си дойде на мястото.

–  Какви са нагласите на хората, мотивирани ли са да дадат своя вот на 5-и октомври, независимо за коя партия?

Срещаме голяма подкрепа, хората се припознават в ГЕРБ. И най-вече след това едногодишно управление на Тройната коалиция, което остави в тотален срив почти всички нива на управление на държавата, дори хора, които ни критикуваха сега виждат алтернатива в ГЕРБ. 

Разбира се, срещаме и хора, които са настроени негативно към всички партии и не виждат смисъл да гласуват. Затова нашият основен апел е за едно масово участие в изборите. Тази стабилност, за която говоря, може да се постигне чрез едно достатъчно представено мнение на българите в тези избори затова как трябва да изглежда управлението на държавата. Ниската избирателна активност позволява да се реализира по-голям процент от купения вот. Смятаме, че чрез висока избирателна активност ще бъдат туширани последствия от пазаруването на гласове. Разчитаме на компетентните органи, които трябва наистина максимално да парират този процес. Единствено чрез стабилно управление може да се преодолее кризата, която имаме в момента в България – и финансова, и политическа, във всички сфери на обществения живот. Стабилността ни е нужна повече от всякога, а можем да я постигнем само чрез масово гласуване. Това ще доведе до едно убедително представителство на политическата сила, която има най-голямо доверие на гражданите и трябва да изведе България от колапса, в който се намира в момента.

–  Относно социалната Ви политика, каква ще бъде? ГЕРБ отчете като грешка, че замрази пенсии и заплати. Сега ще си позволите ли такова нещо за цял мандат?

Това наистина беше грешка и не беше голяма икономията, която се реализира от това. Да, постигнахме много неща, имахме финансова стабилност, построихме толкова, колкото за последните 20 г. не беше направено. Но това не е достатъчно и го осъзнаваме. Ще работим в посока увеличаване на пенсиите и на заплатите. Но не лъжем хората с обещания за хиляди работни места, не обещаваме и безумно високи пенсии. Това го правят нашите опоненти. Увеличаване в размера на данъците няма да има, ставките ще си останат същите.  

Относно социалната политика предвиждаме семействата да бъдат финансово стимулирани от държавата с цел повишаване на раждаемостта до три деца. Особено важен наш приоритет в тази област е насърчаването на  тридетния модел, насърчаване на отговорното родителство. Семействата ще бъдат финансово стимулирани от държавата с цел повишаване на раждаемостта до три деца в семействата, където тя е по-ниска. Всички финансови стимули ще бъдат в тази посока. За семействата, където раждаемостта надхвърля три деца, държавата ще стимулира отговорното родителство.

Предвиждаме и оказване на финансова помощ на семейства, които се нуждаят от процедурите „ин витро”. Ще бъдат осигурени и средства за укрепване на репродуктивното здраве при нуждаещите се семейства, като целта на мярката е да не бъде отказвана процедура ин витро на нито едно от нуждаещите се семейства.

– Защо трябва да бъде ГЕРБ? Защо избирателят на 5-и октомври трябва да гласува доверие на Вас?

Бяхме в управлението, доказахме че можем да градим, но също така и отчетохме грешките си. Показахме, че ГЕРБ е единствената партия, която няма да позволи на задкулисието да управлява България.

Не даваме нито напразни надежди, нито популистки обещания, за да сме на всяка цена във властта. Всяка реформа, която предлагаме е внимателно планирана и обвързано с конкретни срокове и средства. И най-вече, защото доказахме, че след всяка наша заявка идва реалното изпълнение.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien