Методи Чимев изригна: Oбяснeте защо искате Дупница да остане като след бомбардировките

Кметът на Дупница Методи Чимев напусна видимо бесен сесията на Общински съвет, минути след като съветниците сложиха прът в колелото на ремонтните дейности, които се извършват в града. От няколко месеца, мащабни ремонти текат в три големи квартали на града с пари от Европа, спечелени от Общината, но днешното решение на ОбС, с което отказа тегленето на заем от 500 000 лева, които са последните 10 процента за разплащане на проекта, поставят много въпросителни. Куриозното е, че такъв тип докладни минават за рутинни в цяла България, тъй като след приключване на всички дейности и верифицирането им от държавата, всяка Община връща заема си.

От пресцентъра на Общината, изпратиха до медиите официално изявление от кмета Чимев, в което той остро напада, както отказалите да гласуват За на днешната сесия, така и отсъстващите от заседанието съветници от всички партии.

Публикуваме цялото изявление без редакторска намеса:

Методи Чимев: ТЕ саботираха изпълнението на най-важния проект за Дупница

Днешното решение на Общински съвет-Дупница да отхвърли искането ми за заем от фонд „ФЛАГ“ в размер до 500 000 лева е кулминацията на политическата наглост и безотговорност.  Демонстрираха я съветниците от БСП, както и всички отсъстващи от всички представени в Общински съвет партии.

Проектът „Съвременно пространствено оформление и подобряване на зелена градска среда на централна зона на град Дупница“ е най-важният европейски проект, който Общината реализира към този момент. Всички са наясно колко мащабен и стратегически е този проект, отнасящ се до благоустройството на един огромен периметър от града – жк „Дупница“, жк „Развесена върба“, района около Минчов площад, околните квартали с преасфалтирани улици, подменени и новоизградени тротоарни настилки, нови детски и спортни площадки, зони за отдих, зелени площи и т.н. И всичко това няма да си го отнеса вкъщи. То остава за хората с години напред.

Днешното гласуване означава, че това няма да се случи. Нещо повече. Рискът  огромната зона, която е обект на ремонтните дейности да остане в сегашното си състояние на недовършени ремонти, е изключително голям с всички произтичащи от това негативни последствия за гражданите.

Провалът на този проект е на път да вкара Община Дупница в изключително тежко финансово състояние. Какво имам предвид. До този момент, по проекта са разплатени над 2,5 млн. лева. Незавършването на проекта означава, че Община Дупница ще трябва да ги върне. Такива са правилата на Европа. Тези два милиона и половина лева не са на ГЕРБ, не са на БСП или на мен  – те са събрани от данъците и таксите, които всички дупничани плащаме.

Сега ще стане невъзможно да поддържаме уличната мрежа, да изпълняваме ангажиментите си към детските заведения, да подпомагаме културата и спорта и т.н. и т.н.

Призовавам всички общински съветници – от БСП и отсъстващите, които също са ИЗБРАНИ ОТ НАРОДА,  да се явят пред гражданите на Дупница и да им обяснят причината, поради която спират ремонтните дейности по „Зелена градска среда“ и оставят града от времето след бомбардировките.

Print Friendly

17 Коментари на Методи Чимев изригна: Oбяснeте защо искате Дупница да остане като след бомбардировките

 1. Белокоске спомни си вие пумярите от гроб какви мизерии правихте да се спре проекта за благоустройството на центъра. Спомни си мършо – всичко се връща ще бъдеш и бит и е*ан. Какво очакваш да ти е пълен комфорта за крадене и за купуване на гласове?

 2. Наи добрия кмет

 3. Бате ама ртоя пумияр оправи оня проект дето визираш и е опт моите и твоите пари а други твоите хора окраднаха парите. По добре мълчи и се скрий в червената си дупка

 4. Извинявам се , може и да греша , но не изтегли ли общината преди няколко месеца заем или облигации ли бяха , част от средствата от които бяха предвидени именно за финансиране на личното участие по европроекти, или тези парички потънаха в дълбоките джобове на управляващите и сега трябва нов заем ?

  • За всеки проект се теглят последните 1/10 от ФЛАГ. По условие трябва да се разплатиш и след това Европа ги възстановява тези 1/10. Елементарна докладна без аналог в света. За първи път свои гласуваха срещу родния си град

  • Не си подготвен с материята кога как се теглят заемите. Човека ти е обяснил. Червените тролчета мълчете вече. Вашия бос плешо вече се гъне защото разбра каква глупост направиха и вече поиска да се гледа отново и ще я подкрепят. Ако не верваш виж деннюз

 5. Ето какво каза Георги Пехливански съветник от БСП: Напуснах гласуването, защото немога да гласувам Против. Един нормален комунист, който слага града над партията си и личните интереси. Като не може да помогне, неиска да пречи. Браво на него, но какво да кажем за другите ИЗБРАНИ СЪЩО ОТ ДУПНИЧАНИ

 6. Dama nemoje tozi kmet koito ne chisto kryven Dupnichanin dani opravliva Selika ot barakovo nali vidiahte koi seliak ni upravliva Pancho Pnaiotov koiyo no izostavi na sred megdano kaputi selski

 7. Недейте да се увличате в партийни нападки. Истината е една. Общинските съветници сме ги избрали, за да работят за нашия град. Уви, работят повечето от тях само за себе си, но не и за града. От всички партии подчертавам. И сега се видя отново че работят само с користна цел – предстоящите избори. Потърпевшите сме ние, техните избиратели. Благодаря на тези, които оставят жк Дупница в това насипно състояние.

 8. Ако Чимката върне комисионните ще се довьршат всички обекти

 9. Мразя всички шибани партииииииии!
  Комуняги, Гербери, зелени, сини всички сте един долу дренки! Нищожества така ли ще оставите града бе?
  Животни долниииииии!
  Мразя и всички който хулят кмета в момента!
  Гниди долни нали и вие шофирате и карате по тези улици в града бе!
  Всички имаме малки деца, трябват ни детски площадки и градинки, как може да гласувате така против града си бе?
  вие сте долни селски мишки, който сте събрани от кол и въже и се подвизавате в т.н. Местен парламент!
  Искам да се из повръщам върху главите ви и да се махна от този града мамицата вии

 10. Скъпи съграждани, моля когато гласувате за кмет на град Дупница следващия път, направете правилния избор и гледайте реално на нещата, погледнете назад във времето, кой какво и кой кого, преди да се подвеждате на обещания без никакво покритие, преди да избирате… мислете! Това което Общинският съвет в Дупница направи днес е подигравка с цялия град, с всички ВАС които ОБИЧАТЕ Дупница! Един човек ИМА… който обича наистина града и се опитва да го превърне в по-добро място за ВАС постоянно, и не малко пъти го е доказвал! Г-н Чимев номер 1 ! И пак повтарям, преди да избирате, мислете, и не се подвеждайте на помярските обещания!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien